İngiltere’de fareli Filistin eylemi

İngiltere’de fareli Filistin eylemi

İngiltere Birmingham şehrinde Filistin yanlısı bir grup eylemci McDonald's şubelerine sandıklarla fare attı.

Filistin yanlısı bir grup Birmingham’da ilginç bir eylemle dikkat çekti. Bölge polisinin açıklamalarına göre eylemciler Pazartesi günü fast food zincirinin şubelerine fare attılar. BBC ve diğer yayın organlarında yer alan haberlere göre, bu türden birkaç olayın yaşandığı söyleniyor. Polis, video görüntülerini izledikten sonra faillerin Filistin yanlısı olduklarını hemen anladı.

Polis, görüntülerde Filistin bayraklı adamların görüldüğünü belirtti. Eylemciler fareleri sandıklarla birkaç McDonald's restoranına atmışlar. Hatta bazı farelerin Filistin bayrağının renklerine boyandığı söyleniyor. Eylemin nedeni muhtemelen McDonald's şubelerinin İsrail'deki askerlere ücretsiz yemek dağıtma kararıydı.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Eylemciler McDonald's'ın İsrail yanlısı tutumunun fare eylemine sebep olduğuna inanırken, fast food zincirinin bir sözcüsü bunu reddediyor: "McDonald's şirketi çatışmaya dahil olan hiçbir hükümeti finanse etmez ya da desteklemez." Sözcüye göre, ücretsiz yemekler sadece bireysel lisans sahipleri tarafından alınan bağımsız bir karar. McDonald's'ın kendisinin onayına ihtiyaçları yok."

ARTI49

HABERE YORUM KAT