İlkokul çocuklarına "Satanist" program: Şeytan yalnızca bir metafor

İlkokul çocuklarına "Satanist" program: Şeytan yalnızca bir metafor

ABD'de bulunan bir ilkokula giden çocukların, Satanist bir tarikatın programına katılmalarına izin verildi.

ABD'de ilkokul çocuklarının okul sonraları katılabileceği "Satanist" bir program, eğitim camiasında tartışmalara neden oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Memphis kentinde, bir ilkokulda eğitim gören öğrencilerin, "After School Satan" (Okuldan Sonra Şeytan) isimli programa katılmalarına izin verildi. Ocak ayından itibaren, isteyen öğrenciler bu programa katılabilecek.

Satanist bir tapınak tarikatı tarafından düzenlenen program, başlangıçta yalnızca bir okulda uygulanacak. ABD basınına göre, 10 Ocak'ta Chimneyrock İlkokulu'nda başlayacak programa dair okul tarafından, "projenin desteklenmediği, okulun benzer tüm projelere aynı mesafede olması ve yasal olarak programa izin vermesi gerektiği" yönünde açıklama yapıldı.

EĞİTİMCİLER ENDİŞELİ

Programı düzenleyen tarikat, çocuklara herhangi bir dini öğretinin anlatılmayacağını, Şeytan'ın yalnızca program içerisinde "metaforik bir karşıtlık" figürü olarak kullanılacağını öne sürse de eğitimciler endişeli.

ABD basınında, söz konusu tarikatın her türden metafizik olguyu reddettiği ve bilimsel gerçeklere dayalı bir programdan yana oldukları iddia ediliyor. Basına konuşan tarikat mensupları, "Çocukların her konuda farklı bakış açıları olduğunu ve nasıl düşünecekleri konusunda seçme şansları olduğunu anlamaları çok önemli" diyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT