'Erdoğan'ı dışlayan bir hükümet milli olmaz'

'Erdoğan'ı dışlayan bir hükümet milli olmaz'

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, "Bu koşullarda, Tayyip Erdoğan’ı dışlayan bir hükümet, Millî Hükümet olmaz, ABD’nin planladığı hükümet olur" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL - Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, bugün Aydınlık gazetesindeki köşesinde "CHP yönetiminin 'tanımıyoruz' iddiası ve Meclis’ten çekiliyoruz açıklaması da, ABD’nin iktidar projesiyle bağlantılıdır" derken "bu koşullarda, Tayyip Erdoğan’ı dışlayan bir hükümet, Millî Hükümet olmaz, ABD’nin planladığı hükümet olur" ifadelerini kullandı.

Perinçek, Aydınlık gazetesindeki yazıda "AKP de artık farkında: Değerli dostum Musa Eroğlu’nun türküsünde söylediği gibi, 'Yolun sonu görünüyor.' AKP önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimini kazanamayacak. AKP, önümüzdeki seçimlerde Meclis çoğunluğunu da kazanamayacak" dedi ve "AKP iktidarının son bulması için, Türkiye’yi yönetecek bir hükümet seçeneğinin oluşması şarttır. Bu durumda, AKP karşıtlığı bir çözüm getirmiyor. Çözüm, AKP iktidarının yerine hangi hükümetin geleceğine verilen yanıttadır. O hükümet seçeneği oluşturulmadan, AKP iktidarı son bulmaz" ifadelerini kullandı.

Perinçek yazısının devamında hem CHP hem de Bahçeli muhalefeti için şunları dedi:

"CHP yönetiminin 'tanımıyoruz' iddiası ve Meclis’ten çekiliyoruz açıklaması da, ABD’nin iktidar projesiyle bağlantılıdır. CHP yönetimi gözü kapalı Tayyip Erdoğan karşıtlığı nedeniyle her aşamada Abdullah Gül ve Davutoğlu’nun yanında mevziye girdi. HDP ve FETÖ mağdurlarıyla iktidara gelme hayalleri de hangi iktidar planına katıldıklarını göstermektedir. Ne var ki, CHP yönetiminin CHP’yi bu yönde sürükleme şansı çok zor gözüküyor. PKK ile birlikte sokak çağrıları birkaç saat içinde bocalama yaratmıştır. CHP Sözcüsünün Meclisten çekilme iddiası da, yine CHP Grup Başkan Vekili tarafından yalanlanmıştır.

Atlantik hesapları içinde MHP’nin Meral Akşener kanadının bulunduğu da apaçık ortadadır. Devlet Bahçeli’ye karşı Meral Akşener’e umut bağlayanlar, niyetleri ne olursa olsun, kendilerini kısa süre içinde hiç istemedikleri bir planın içinde bulurlar. Ne kadar etkili olur bilemeyiz, ama bu uyarımız aynı zamanda Meral Akşener’in kendisinedir. Açıkça ortaya konmuş bir program ve stratejisi olmayan bir Devlet Bahçeli karşıtlığının savrulacağı yer bellidir. Umarız dönüşü olmayan bir eğilimin içine yuvarlanmamışlardır."

Milli Seferberlik Hükümeti kurulmasını öneren Perinçek, koalisyon bileşimini ise şöyle anlattı:

"Millî Seferberlik Hükümeti, bugünkü tabloda Vatan Partisi, AKP, CHP, MHP’nin katılımlarıyla kurulabilir. Elbette biliyoruz: Sayılan partilerin Atlantik planları içinde yer alan hizipleri Millî Hükümetin karşısındadır."

Perinçek, Erdoğan'ın durumu için ise şunları söyledi:

"Bu süreçte canalıcı sorun, şu anda AKP’nin Tayyip Erdoğan ağırlığına karşı tutumdur. PKK’nın ve FETÖ’nün üzerine yürüyen Tayyip Erdoğan’ı baş düşman kabul eden kuvvetler, kaçınılmaz olarak ABD planı içinde mevzileniyorlar.

Bu koşullarda, Tayyip Erdoğan’ı dışlayan bir hükümet, Millî Hükümet olmaz, ABD’nin planladığı hükümet olur. Bugünkü parlamento aritmetiği içinde veya yarın seçimle oluşacak parlamentoda, Tayyip Erdoğan’ı devre dışı bırakan planlar, hükümeti kime dayanarak kuracaklarını belirtmeliler. Belirtemiyorlar. Zaten bu gibilerin iktidar amaçları da yok. Kendilerini muhalifliğe kilitlemişlerdir. Sürekli yakınıyor ve ağlıyorlar. Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla kurulan planların nereye varacağını anlamayanlar, zamanla anlayacaklardır veya düşmanın kullanım alanı içinde kalacaklardır.

İçine girdiğimiz süreç erken seçimi de dayatabilir. Gerçi AKP, artık erken seçimden kaçıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı seçimini de, meclis çoğunluğunu da kaybedecektir. Ne var ki, ekonomik gidiş ve siyasal krizler, seçimi kaçınılmaz kılabilir. O zaman ortaya çıkacak tabloda da, Tayyip Erdoğan’ı dışlayarak bir Millî Hükümet seçeneğinin oluşmayacağı olasılığı ciddidir."

Perinçek, önerdiği iktidar formülünü ise şöyle aktardı:

"Bugün gerçekçi saptama şöyle özetlenebilir: Tek başına AKP yönetiminin sonu gözükmüştür. Ancak kurulacak Millî Hükümette, AKP’nin Tayyip Erdoğan kanadı da bulunacaktır. Tayyip Erdoğan’ı devre dışı bırakırsanız, ABD’nin planından başka bir çözüm bulunmamaktadır.

Yaratıcılık tek cümleyle: Millî Hükümet seçeneğini oluşturacak süreçteki taktik buluşlar ve esnekliktir.

Cesaret: Tayyip Erdoğan’a düşmanlığın sonuçlarını ortaya koymada gösterilecek cesarettir. Tayyip Erdoğan düşmanlığına kilitlenenler, ABD’nin iktidar projesinin piyonları olmaktan öte bir iş yapmıyorlar ve yapamazlar.

Hesap kitap dışı şapşallıklara hiçbir zaman itibar etmeyeceğimizi dost düşman herkes bilmelidir.

Tek başına AKP iktidarının son bulmasını isteyenler, içinde AKP’nin de bulunduğu Millî Hükümet seçeneği oluşturmak göreviyle yüz yüzedirler." ODATV

HABERE YORUM KAT