Dünyaca ünlü spor markasında kriz: Yüzlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyaca ünlü spor markasında kriz: Yüzlerce kişi işten çıkarılacak

Ünlü spor giyim markası The North Face satışların düşmesi üzerine ABD’de yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor.

North Face'in sahibi VF, maliyetleri düşürmek ve borcu azaltmak için yeni bir dönüşüm planının parçası olarak yaklaşık 500 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu.

Merkezi Amerika olan VF, büyük ölçüde Vans markasının sıkıntıları nedeniyle satışlar düşerken işleri tersine çevirmek için çalışıyor. VF aynı zamanda iki aktivist yatırımcı grubunun da hedefinde ve bu gruplardan biri şirketi bazı markaları elden çıkarmaya ve borcu azaltmaya zorluyor. VF ayrıca Timberland, Dickies, JanSport ve Supreme gibi markaların da sahibi.

300 MİLYON DOLARLIK TASARRUF

Şirket Ekim ayında, mali yıl için tahminlerini geri çekti ve Vans'ın yöneticisini değiştireceğini açıkladı. Şirket ayrıca 300 milyon dolarlık maliyet tasarrufu sağlaması beklenen dönüşüm planını da açıkladı.

VF Nisan ayında yüzde 60'ı tam zamanlı olmak üzere toplam 33.000 kişiye istihdam sağladı. Bir VF sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bu kararlar hiçbir zaman kolay olmasa da, markalarımıza yatırım yapmamız için bize finansal esneklik sağlayacak ve uzun vadeli büyüme için bizi daha iyi konumlandıracak" dedi.

Şirketin hisseleri yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 40 düştü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT