Değeri 33,3 milyon Euro: Kuzey Ren-Vestfalya korona ekipmanlarını yakıyor

Değeri 33,3 milyon Euro: Kuzey Ren-Vestfalya korona ekipmanlarını yakıyor

Kuzey Ren-Vestfalya son kullanma tarihi geçen milyonlar değerindeki korona ekipmanlarını yakıyor.

Yalnızca yiyeceklerin son kullanma tarihi yoktur. Korona koruyucu ekipmanlar da belli bir süre sonra koruyucu etkisini kaybeder. Bu nedenle milyonlarca Euro değerindeki malzemelerin imha edilmesi gerekiyor.

MİLYONLARCA ÜRÜN YAKILIYOR

Almanya'daki pek çok kişi için pandemi çoktan sona erdi. Yeni koronavirüs varyantları oluşmaya devam etse de, vaka sayısı artık kontrol altına alındı. Almanya genelinde 7 günlük insidans oldukça istikrarlı bir şekilde 20'nin altında; 2022 yazında, en yüksek değerler yedi gün içinde 100.000 kişi başına neredeyse 2.000 yeni enfeksiyondu.

Özellikle koronavirüs pandemisi sırasında çok sayıda koruyucu ekipman üretildi. Sağlık Bakanlığı'na göre bu ürünlerin raf ömrü sona ermek üzere. Bu nedenle Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin 33,3 milyon Euro değerinde pandemiden kalma koruyucu ekipmanı yaktırması gerekiyor. Düsseldorf bölge hükümetinin deposundaki imhanın ağırlıklı olarak önlük, takım elbise, maske, eldiven ve siperliklerle ilgili olduğu bildirildi. Son kullanma tarihi geçmiş koronavirüs malzemelerinin tekrar tekrar imha edilmesi gerekiyor.

DÜSSELDORF BÖLGE YÖNETİMİ İMHA ŞİRKETİ ARIYOR

Değeri 33.3 milyon Euro'yu aşan malzemeler için şu ana kadar herhangi bir imha şirketi bulunamadı. Yaklaşık 3600 paletin sadece Düsseldorf bölge yönetimi tarafından yakılması gerekiyor, ancak malzemenin yarısı federal hükümet tarafından Kuzey Ren-Vestfalya'ya teslim edildi. Federal malzemelerin maliyeti 33.3 milyon Euro.

ARTI49

HABERE YORUM KAT