Britanya'dan bira uyarısı: Almanya'da bira sırrı, Britanya'yı ürküttü

Britanya'dan bira uyarısı: Almanya'da bira sırrı, Britanya'yı ürküttü

Britanya Hükümeti, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi ilginç bir uyarıda bulunarak, futbol taraftarlarını Alman birası tüketimi konusunda bilgilendirdi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde Britanya Hükümeti, futbol taraftarlarını Alman birası hakkında uyardı. Almanya'da içilen biranın, Birleşik Krallık'takinden daha güçlü olabileceği konusunda yapılan uyarı, Dışişleri Bakanlığı tarafından yurtdışı seyahatleri için hazırlanan bir rehberde yayınlandı. Bu uyarının hemen ardından eleştiriler geldi.

ELEŞTİRİLER GECİKMEDİ

Hükümetin Tory Partisi'nden milletvekili Kevin Foster, bu uyarıya yönelik olarak Britanya'nın köklü gazetelerinden "Sun" gazetesine eleştirilerde bulundu. Foster, Dışişleri Bakanlığı'nın daha ciddi sorunlarla uğraşması gerektiğini belirterek, Alman birası hakkında yapılan tavsiyelerin öncelikli olmaması gerektiğini vurguladı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, 14 Haziran'da Almanya'nın Münih kentinde Almanya ile İskoçya arasındaki maçla başlayacak. İngiltere ise iki gün sonra Gelsenkirchen'de Sırbistan ile karşılaşacak. Britanya'nın Almanya Büyükelçisi Jill Gallard, yaz aylarında yarım milyon Britanya taraftarının Almanya'yı ziyaret etmesini bekliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT