Almanlar giderek daha az bira içiyor

Almanlar giderek daha az bira içiyor

Almanya'da biraya olan talep azalıyor. 2023 yılında Alman bira fabrikaları 394,2 milyon litre satış yaptı bu 2022 yılına göre yüzde 4,5 daha az.

Almanya'da bira satışları geçen yıl da düşmeye devam etti ve uzun vadeli trend de düşmeye devam ediyor. Wiesbaden'deki Federal İstatistik Ofisi'ne göre, satışlar 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,5 veya 394,2 milyon litre düştü.

Bu da Almanya'daki bira fabrikaları ve bira depolarının toplamda yaklaşık 8,4 milyar litre bira sattığı anlamına geliyor.

İSTİKRARLI DÜŞÜŞ

istatistikçilere göre geçen yıl yıllık bira satışları 2013 yılı seviyesinin yüzde 11,5, 1993 yılı satışlarının ise yüzde 25,3 altında gerçekleşti. Rakamlara alkolsüz biralar ve malt içecekler dahil değil.

Toplam satışların yaklaşık yüzde 4,8'ini oluşturan karışık biralı içecek satışları da yüzde 9,2 oranında düştü.

Pazarın 2022'de önceki iki koronavirüs yılındaki büyümeyle toparlanmasının ardından, bira üreticileri "kurak dönemin sona ermesini" ummuştu, ancak bu hala görünürde değil. Perakende ve catering sektörlerindeki tüketim isteksizliği bira fabrikaları üzerinde "tam bir etki" yaratıyor.

Birliğe göre, sektör Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan olumlu bir ivme bekliyor, ancak zor bir yıl daha bekliyor. Dernek, tüketici kısıtlaması ve perakendecilerin fiyat baskısına ek olarak, Almanya'daki yaklaşık 1.500 bira fabrikası için en büyük zorluğun sürekli yüksek maliyetler olduğunu söyledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT