Berlin’deki otoyol saldırısından ayrıntılar geliyor: “Allahu Ekber” diye bağırmış

Berlin’deki otoyol saldırısından ayrıntılar geliyor: “Allahu Ekber” diye bağırmış

Almanya’da aracını silah gibi kullanarak 6 kişiyi yaralayan İslamcı saldırıdan ayrıntılar gelmeye başladı. Yanında mutfak bıçağı bulunan Iraklı saldırganın Arapça “Hepiniz öleceksiniz” diye seslenip “Allahu ekber“ diye bağırdığı öğrenildi.

Berlin yakınlarındaki A100 numaralı otoyolda meydana gelen olayda 30 yaşındaki akli dengesi bozuk Iraklı saldırgan üç kazaya birden neden olmuş ve üçü ağır olmak üzere altı kişinin yaralanmasına yol açmıştı.  Ağır yaralılar arasındaki itfaiye erinin ve motosiklet sürücüsünün durumu kritik. 

Alman Basın Ajansı DPA’ya göre Savcı Martin Steltner saldırganın motosiklet sürücüsünü hedefe koyduğunu ve kasten öldürmeye çalıştığını bildirdi. Motosiklet sürücüsünün başından ve omurlarından ağır darbe aldığı ve durumunun ciddi olduğu belirtilirken saldırganın İslamcı bir niyetle cinayete teşebbüs ettiği kaydedildi. Hakkında cinayete teşebbüsten soruşturma yürütülen saldırgan hâkim kararıyla psikiyatriye sevk edildi. 

BEŞ YILDIR ALMANYA'DA VE TASARIMCI

Öte yandan Iraklı saldırganın Almanya’ya beş yıl önce iltica başvurunda bulunduğu ve başvurusunun reddedildiği öğrenildi. Irak’ta güzel sanatlar eğitimi alan ve tasarımcı olarak mezun olan Iraklının “tolere edilen” sığınmacı statüsü gereği sınırdışı edilemediği belirtildi. 

Başsavcı Margarete Koppers Iraklı saldırganın 2018'den yılında da çeşitli olaylara karıştığını ve güvenlik güçlerine saldırdığını bildirdi. 

Savcılık Iraklı saldırganın hedefli bir şekilde İslamcı bir saldırı gerçekleştirdiğini ve cinayetleri  işlemeden önce ise Facebook hesabından aracının fotoğrafını İslamcı sloganlarla paylaşarak saldırıyı duyurduğunu açıkladı. 

+49 - BERLİN

FOTO:  Paul Zinken / DPA

HABERE YORUM KAT