Almanya’da İslamcı saldırı: Aracını otoyolda silah gibi kullandı

Almanya’da İslamcı saldırı: Aracını otoyolda silah gibi kullandı

Almanya’da aracını bir silah gibi kullanan bir sürücü kasti olarak üç kazaya birden yol açtı. Polis üçü ağır altı kişinin yaralandığı kazaların İslamcı bir saldırı olduğunu bildirdi.

Berlin yakınlarındaki otoyolda meydana gelen olayda 30 yaşındaki Iraklı saldırgan üç kazaya birden neden oldu ve üçü ağır olmak üzere altı kişinin yaralanmasına yol açtı. 

A100 otoyolundaki olayda yola bir de cephanelik sandığı bırakan ve polise içinde tehlikeli cisim bulunduğunu söyleyen Iraklının henüz bir terör örgütüne üye olup olmadığının belirlenemediği kaydedildi. Başsavcılık Iraklı saldırganın akli dengesinin bozuk olduğuna dair şüpheler bulunduğunu bildirdi. 

urn-newsml-dpa-com-20090101-200819-99-221170-large-4-3-7.jpg

Ancak Alman Basın Ajansı DPA’nın güvenlik çevrelerinden elde ettiği bilgiye göre Iraklı saldırgan İslamcı bir “yoldaşı” ile temas halinde olduğunu itiraf etti. Der Tagesspiegel gazetesinde yer alan habere göre söz konusu “yoldaşın” radikal İslamcı IŞİD terör örgütü çevresinde yer aldığı biliniyor. 

Alboinstraße çıkışına yakın otoyolda gerçekleşen kazalar nedeniyle A100 otobanı saatlerce trafiğe kapatıldı. Iraklı saldırgan tutuklanırken, olayla ilgili olarak emniyet bünyesinde “Motorrad” (Motosiklet) başlığı altında bir araştırma birimi kuruldu. 

Savcılık Iraklı saldırganın hedefli bir şekilde İslamcı bir saldırı gerçekleştirdiğini ve cinayetleri  işlemeden önce ise Facebook hesabından aracının fotoğrafını İslamcı sloganlarla paylaşarak saldırıyı duyurduğunu açıkladı. 

+49 - BERLİN

FOTO: Paul Zinken / DPA

HABERE YORUM KAT