Batı Şeria'ya sürpriz ABD ziyareti

Batı Şeria'ya sürpriz ABD ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Batı Şeria'yı ziyaret gerçekleştirdi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Blinken bir araya geldi.

Filistin Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken ve Abbas, Batı Şeria'da bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "güvenlik gerekçeleriyle" Blinken 'in ziyareti tamamlanıncaya kadar herhangi bir detay paylaşılmadığını ifade etti.

Miller, Blinken 'in görüşmede ABD'nin Gazze'ye insani yardım akışına taahhüdünü yinelediğini kaydederek, "Filistinlilerin zorla yerinden edilemeyeceğini net bir dille belirttiğini" aktardı.

Blinken ve Abbas'ın Batı Şeria'da "sakinlik ve istikrarın yeniden sağlanmasını" görüştüğünü belirten Miller, Blinken 'in aynı zamanda bölgede Filistinlilere yönelik "aşırıcı şiddetin durdurulması ve sorumlularından hesap sorulmasının" önemine dikkati çektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Miller, Blinken 'in "ABD'nin, Filistinlilerin bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik meşru isteklerinin gerçekleştirilmesi için çalışmaya olan kararlılığını" dile getirdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT