AOK'dan Arapça hizmet

AOK'dan Arapça hizmet

AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, göçmen kökenlilerin kurumla ve sosyal güvenlikle ilgili  bilgi alışverişini daha da ilerleteceklerini söyledi.

NECATİ ŞUÖZER - AOK Hessen tercümanlık servisini 01.02.2017 tarihinden itibaren Arapça konuşan sigortalılarının hizmetine sunacak. 3 tercüman sayesinde sosyal sigorta haklarının temel esasları dahilinde telefonda hizmet sunulacaktır.  Arap ülkelerinden gelen mültecilerin çokluğu sebebi ile  bunların iltica işlemlerinin olumlu sonuçlanıp, burada kalabilme hakları onaylandıktan sonra, bu kişilerde kanun önünde yasal olarak sigortanmak mecburiyetindedir.

Hem bizim bünyemizde  sigortalı olan hem de, bilgi almak için şubelerimize gelen Arapça konuşan göçmen kökenlileri en iyi şekilde bilgilenmesi ve karar verebilmeleri  için hizmetlerine sunmuş olduğumuz bu telefon hattı sayesinde dil sorunundan kaynaklanabilecek sıkıntıları ve problemleri bu hizmet sayesinde tamamı ile bertaraf edip veya  en aza indirmeyi hedefliyoruz. Bu alandaki atmış olduğumuz adımların ve elde etmiş olduğumuz tecrübelerinizin bize sunmuş olduğu bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum:

AOK Hessen Türkçe, İspanyolca ve İnglizce olarak kendi müşterilerine hizmet sunmaktadır. Yabancı dilde hizmet hattı üzerinden  üyelerimizin  4.200´den fazla sorusuna  2016 yıldan cevap verdik. Bu soruların çoğunu İngilzce konuşan ve Türkiye kökenli üyelerimizden gelmiştir.

HABERE YORUM KAT