Almanya'da 'Anadolu' rüzgarı

Almanya'da 'Anadolu' rüzgarı

Almanya'da iki yıl önce kurulan ve farklı ekinliklerde sahne alan Avrazya Dance Company, dün akşam Essen şehrinde gerçekleştirdiği gala gösterisiyle seyircisinden büyük alkış aldı.

ESSEN - Halk oyunları eğitmeni Koreograf Sinan Koçak yönetiminde Essen'de izleyici karşısına çıkan Avrazya Dance Kompany dans topluluğu, iki ayrı bölümden oluşan bir gösteri gerçekleştirdi. 65 kişilik Avrazya Dance Company, iki saati bulan gösterisinin sonunda salonu dolduran seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

anadolu-folkloru-almanyada-begeni-topladi_6340_dhaphoto5.jpg

Kafkas, Karedeniz ve Ege yöresi başta olmak üzere tüm Anadolu motiflerinden buram buram esintiler sunan Avrazya Dance Company dans topluluğu, sahne düzeni, birbirinden muhteşem koreografileri ile izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Çok sayıda yaşları küçük olan gençlerinde yer bulduğu 65 kişilik dans grubunu eğiterek bir ekip haline getiren Koreograf Sinan Koçak, gösterinin Kafkas halk oyunları bölümünde grubuyla beraber yaptığı danslar salondan büyük alkış aldı.

anadolu-folkloru-almanyada-begeni-topladi_6340_dhaphoto4.jpg

Avrazya Dance Company Yapımcısı ve Menajeri Dursun Sarıoğlu grubun çalışmaları ile ilgili olarak, "iki yıl önce kurduğumuz Avrazya Dance Company bünyesinde kızlı erkekli 65 genç bulunuyor. Koreograf Sinan Koçak tarafından uzun süren eğitimlerinden ardından oluşan bu ekip, yine Sinan Koçak tarafından yönetilen gösteriler yapıyor. Tüm ekip olarak Anadolu folklorunu modern bir tarzla, Avrupa'da özellikle gençlere sevdirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

anadolu-folkloru-almanyada-begeni-topladi_6340_dhaphoto3.jpg

Temel Elcivan

HABERE YORUM KAT