'Almanya bizim müttefikimiz'

'Almanya bizim müttefikimiz'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Almanya bizim müttefikimiz. Seçimden sonra oturur konuşuruz. Bu sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum" dedi.

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Odası'nda düzenlenen "Yeni sanayi çağında üretim ve savunma sanayisini nasıl etkileyecek?" konulu toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Almanya'nın Türkiye'nin müttefiki olduğunu ve seçimden sonra oturup konuşulacağını söyledi. 

Işık şunları söyledi:

"Evet Almanya bazı silahları vermekte problem çıkarıyor, nazlanıyor, önümüze engel çıkarıyor. Ama inanın onları nazlandığı, önümüze engel çıkardığı bütün silahları kısa sürede kendi yerli imkanlarımızla üretmeyi başarıyoruz. Kötü komşu, insanı mal sahibi yapar derler ya. Bu bizim aslında mal sahibi olmamıza vesile olmuyor değil. Avrupa'nın bir çok ülkede seçim var. Oralarda Türk karşıtlığı da bu yüzden başladı. Allah'a şükür bu da ülkemizin büyüdüğünün de bir göstergesi. Herşeye rağmen Almanya, bizim NATO müttefikimiz. Seçimi geçirdiklerinde oturup konuşacağız. Bu sıkıntıları aşacağımızı düşünüyorum. Türkiye her zaman dost eli uzatan ülkedir, bu özelliğini sürdürecek."

Türkiye'nin savunma sanayisinde dışa bağımlılığını yüzde 20'ye kadar düşürmek istediklerini aktaran Işık, bunları yapmak zorunda olduklarını ve bunları yaparken de Türkiye'nin istikrarını sürdürmesi gerektiğine dikkati çekti. Sputnik

HABERE YORUM KAT