70 yaşında ikiz bebek doğurdu

70 yaşında ikiz bebek doğurdu

70 yaşındaki Namukwaya isimli kadın Uganda’nın başkenti Kampala’daki Uluslararası Kadın ve Doğum Hastanesi’nde tüp bebek yöntemiyle ikiz bebek sahibi oldu.

Hastanenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, doğumun sadece bir tıbbi başarı olmadığı, aynı zamanda ‘insan tabiatının gücü ve direncini de ortaya koyduğu’ ifade edildi.

Anne Namukwaya’nın ve biri kız biri erkek olan bebeklerinin sağlık durumu iyi.

İKİNCİ KEZ DOĞUM YAPTI

Daily Mail’in haberine göre Afrika’da ‘doğum yapan en yaşlı kadın’ olduğu tahmin edilen Namukwaya’nın bir süredir tüp bebek tedavisi gördüğü ve 2020’de Sarah adlı bir kız çocuğu doğurduktan sonra ikinci kez anne olduğu belirtildi.

LANETLİSİN DEDİLER

Namukwaya, hamileliği sırasında çocuklarının babasının kendisini terk etmesi de dahil bazı komplikasyonlar ve zorluklar yaşadığını söyledi. “Erkekler birden fazla çocuk sahibi olacağınızı duymaktan hoşlanmıyor. Hastaneye yattıktan sonra bile gelmedi.”

Namukwaya geçmişte düşükler yaşamış, yaklaşık 30 sene önce kocasını kaybettikten sonra çocuk sahibi olmadığı için toplum içinde damgalanmış: “Bir keresinde çok genç bir çocuk, annem tarafından çocuksuz ölmem için lanetlendiğimi söylemişti.”

Namukwaya, 2020 yılında ilk kızının doğumundan sonra ‘Birçok insan tarafından kısır olduğu için yargılandığını, psikolojik tacize uğradığını ama sonunda kendini dualarına cevap veren tanrıya bırakmaya karar verdiğini’ söylüyor.

ONDAN DAHA YAŞLISI VAR

70 yaşında anne olmak bir dünya rekorunu akla getirse de Namukwaya dünyanın en yaşlı annesi değil. Wikipedia’ya göre bu rekor 2019’da 73 yaşında ikiz bebek doğuran Hintli Yerramatti Mangayamma’ya ait.

101 YAŞINDAKİ ASPARAGAS!

Bir de 101 yaşında anne olan İtalyan Anatolia Verdatella var. Daha doğrusu yok! 2020’de sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerindeki bir fotoğrafın 100 yaşın üzerinde doğum yapan bir kadını ve bebeğini gösterdiği iddia edilmişti. Bazı siteler kadının İtalyan Anatolia Verdatella olduğu, hamileliğin gerçekleştirilmesi için gerekli yumurtalık naklinin de Türkiye’de yapıldığı öne sürmüştü. Doğruluk Payı, AFP ve Teyit haberin gerçeği yansıtmadığını belirleyip fotoğraftaki kadının Rose Camfield, kucağındaki bebeğin ise torunu Sarah’nın kızı Kaylee olduğunu ortaya çıkarmıştı.

HABERE YORUM KAT