Zengin Almanlar iklim krizini körüklüyor

Zengin Almanlar iklim krizini körüklüyor

Oxfam'ın BM iklim konferansı öncesinde yayınladığı bir çalışmaya göre Almanya’da yaşayan aşırı zenginlerin yoksul insanların 15 katı kadar CO2 emisyonuna neden olduğu ortaya çıktı.

İklim krizi tüm dünyada en çok gündem olan konuların başında geliyor. Almanya’da ‘’Son Nesil’’ isimli aktivist grubu bu sebeple birçok protesto eylemi düzenliyor.

Oxfam araştırmasına göre, 2019 yılında dünya nüfusunun en zengin yüzdesi , yoksul üçte ikisini oluşturan beş milyar insan kadar sera gazı üretti. "İklim Eşitliği: Bir Gezegen " raporuna göre, Almanya'da yaşayanların en zengin yüzdesi, 2019'da kişi başına yılda toplam 83,3 ton CO2 emisyonuna neden oldu; bu, Alman nüfusunun yoksul yarısından 15 kat daha fazla olduğu sonucu ortaya çıktı.

Oxfam, çalışmayı 30 Kasım'da Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde başlayacak olan BM Dünya İklim Değişikliği Konferansı COP28 öncesinde sundu.

Oxfam'ın açıklamasında sosyal eşitsizlik görevlisi Manuel Schmitt "Zenginler ve süper zenginler, aşırı tüketimleri yoluyla, özellikle Küresel Güney'in düşük gelirli ülkelerinde sıcak hava dalgaları, kuraklıklar ve sellerle tehdit eden iklim krizini körüklüyor Aşırı zenginlik, iklim krizinin temel itici gücü .’’ İfadeleri yer aldı.

CO2 NEDİR

CO2, karbondioksit'in kimyasal formülü. Karbondioksit, atmosferde bulunan doğal bir gaz ve yaşamın devamı için önemlidir. Bitkiler, fotosentez sürecinde karbon dioksiti kullanarak enerji üretirler.

İnsan etkinlikleri, özellikle fosil yakıt kullanımı ve endüstriyel faaliyetler, atmosferdeki karbon dioksit seviyelerini artırabilir. Bu sera etkisiyle ilişkili olduğundan küresel ısınmaya sebep olabilir. Bu nedenle, atmosferdeki karbon dioksit seviyelerini kontrol etmek ve azaltmak, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele açısından çok önemlidir.

ARTI49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT