Zelenskiy: "Almanya bugün bir hata yapıyor"

Zelenskiy: "Almanya bugün bir hata yapıyor"

İngiliz gazetecilere verdiği bir röportajda Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Almanya'nın Rusya savaşındaki rolü konusunda pek yardımsever olmadığını dile getirdi.

Almanya'nın Ukrayna'ya destek konusunda izlediği politikaya ilişkin yorumunun sorulması üzerine Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Dengeli olmaya çalışıyorlar. Rusya’yla uzun bir ilişkileri var ve duruma ekonominin prizmasından bakıyorlar. Zaman zaman yardım ederler. Bence onlar durum geliştikçe duruma uyum sağlamaya çalışıyorlar. Ayrıca, mevzunun kendi ülkelerini nasıl etkilediğine de bakıyorlar. Ülke içerisinde kendilerine baskı yapılırsa, yardım edebilirler ve yaptıklarının yeterli olduğunu gördüklerinde durabilirler. Almanya'nın gerçekten yardımcı olabilecek ülkeler arasındaki durum konusunda herkesten daha pragmatik olduğunu düşünüyorum. Bence Almanlar bugün bir hata yapıyor. Sık sık hata yaptıklarını düşünüyorum. Almanya'nın Rusya’yla olan ilişkilerinin mirasının bunu gösterdiğini düşünüyorum."

Zelenskiy, Batı'da uzun bir savaşı umursamayan ülkelerin de olduğuna işaret ederek, bazı ülkelerin ise savaşın çabucak bitmesini istediğini, bunun nedeninin, Rus pazarının büyük olması ve kendi ekonomilerinin savaş sonucu zarar görmesi olduğunu belirtti.

Bazı küçük ülkelerin ise kendilerini tamamen desteklediğini ifade eden Zelenskiy, bu ülkelerin daha liberal olduğunu ve insani meselelerle ilgilendiğini, savaşın ne pahasına olursa olsun bir an önce bitmesini istediklerini bildirdi.

Zelenskiy, ABD'nin ise birçok ülkeyi kendilerine yardım etmesi için çabaladığını ancak bunun ihtiyaçları olduğundan biraz daha yavaş olduğunu belirtti.

Artı49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT