Zehirli böcek ortalığı karıştırdı: Thüringen'de okul bahçesi kordon altına alındı...

Zehirli böcek ortalığı karıştırdı: Thüringen'de okul bahçesi kordon altına alındı...

Thüringen'de bir okul bahçesinde yağ böcekleri tespit edilmesi üzerine okul yönetimi harekete geçerek bölgeyi kordon altına aldı.

Altenholz belediyesi (Rendsburg-Eckernförde bölgesi) Claus-Rixen-School'da bulunan okul bahçesinin bazı bölümleri şimdilik böcek tehlikesiyle kapatıldı. Altenholz bina yöneticisi Finn Kohnke, "Kitlesel bir böcek yoğunluğu yok, ancak bazı böcekler lastiklerin altında bulunabilir." dedi. Bu nedenle, çocuklar artık lastiklerden yapılmış kaydırak ve tırmanma çerçeveleri kullanamayacaklar.

Bu durumun kontrol altına alınması biraz zaman alabilir çünkü meleo isimli böcekleri kolay bir şekilde bulunduğu bölgeden uzaklaştırılamıyor. Bunun sebebi, böceğinin Kırmızı Listede nesli tükenmekte olan bir tür olarak listelenmiş olmasıdır. Bu böceğin yaşam döngüsü, habitatın uygunluğuna karşı çok hassas ve korunması gerekiyor.

NABU: Panik yapmaya gerek yok

NABU'dan Ingo Ludwichowski, "Okul bahçesini kordon altına almaya gerek yok, insanları bu konuda bilgilendirebilirsiniz, ancak panik yapmak için bir neden yok" açıklamasında bulundu. Yetkili konu hakkında Schleswig-Holstein'da tek bir zehirlenme vakası bilmediğini ve endişelenmek için bir neden olmadığını belirtti.

Yine de Ludwichowski, yağ böceğiyle temas eden herkesin ellerini iyice yıkaması gerektiğini vurguluyor. Bu hayvanın salgıladığı cantharidin maddesi toksiktir ve cilt tahrişine ve şişmeye neden olabilir.

Kuzey Zehir Bilgi Merkezi'nin yöneticilerinden Profesör Andreas Schaper, zehrin gözler için tehlikeli olabileceğine dikkat çekiyor: "Gözünüze kaçarsa, bir göz doktoruna gitmelisiniz." Yağ böceği yutan çocuklar, semptomları gözlemleyebilmesi için bir doktora başvurmalıdır.

HABERE YORUM KAT