Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeninden The Beatles belgeseli

Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeninden The Beatles belgeseli

Peter Jackson'ın The Beatles belgeseli 25, 26 ve 27 Kasım'da izleyicilerle buluşacak. Disney+'ta gösterilecek olan belgesel, her biri iki saatlik bölümlere ayrılmış üç parça şeklinde yayınlanacak.

"Yüzüklerin Efendisi" (The Lord of the Rings) filminin yönetmeni Peter Jackson, The Beatles’ın on ikinci ve son albümü olan Let It Be ile aynı yıl yayınlanan ve albümün kayıt sürecini anlatan, 1970 yapımı orijinal The Beatles belgeseli "Let It Be"nin yeniden düzenlenmiş bir versiyonunu izleyicilerle buluşturacak. Jackson belgesel film için, ilk kez yönetmen Michael Lindsay-Hogg'un çektiği 55 saatlik stüdyo görüntülerini kullanacak.

Let It Be’nin 50. yılı için yeni bir versiyonuyla yayınlanacak belgeselin orijinali, müzik videosu yönetmeni Michael Edward Lindsay-Hogg’un imzasını taşıyor. 2-31 Ocak 1969 tarihleri arasında çekilen görüntüler, ağırlıklı olarak Londra’daki Apple Corps çatısında verilen The Beatles performanslarından oluşuyor.

Play Tuşu'nun haberine göre, proje hakkında konuşan Jackson, "Bize verilen 55 saatlik görüntüler ve 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranları, hayalini kurduğu “Fly on the wall” deneyimini yaşatacak. Bu, aynı zamanda makinesine binip 1969 yılına ışınlanmak gibi. Belgeseli izlerken oturup yalnızca dört yakın arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarına tanıklık edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


"The Beatles: The Get Back", 6 saatlik bir belgesel olarak izleyicilerle buluşacak. 25, 26 ve 27 Kasım 2021'de üç parça halinde Disney+ üzerinden yayınlanacak belgesel, her biri iki saatlik bölümlere ayrılmış üç parça şeklinde yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT