Yüzlerce Alman memur işinden oldu! Ülkeden ayrılmak zorunda...

Yüzlerce Alman memur işinden oldu! Ülkeden ayrılmak zorunda...

Rusya'da çalışan diplomat, öğretmen ve Goethe Enstitüsü çalışanı gibi yüzlerce Alman memurun ülkeden ayrılması gerektiği bildirildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesi, haberini Almanya Dışişleri Bakanlığına dayandırdı ve Rus istihbarat servislerinin Almanya'daki varlığının azaltılmasıyla bağlantılı olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın nisan ayında Alman temsilciliklerinde ve aracı kuruluşlarda çalışan personel sayısına sınırlama getirme kararı aldığını belirtti.

Haberde, Rusya'nın gelecek aydan itibaren uygulayacağı bu kararın Alman diplomatlar yanı sıra özellikle Moskova'daki Alman okullarında çalışan öğretmenler ve birçok Goethe Enstitüsü çalışanını etkilediği ifade edildi. Haberde ayrıca, ülkeden ayrılmak zorunda kalan memur sayısının birkaç yüz olduğu bilgisi verildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu tek taraflı, gerekçesiz ve anlaşılmaz karşısında hükümetin Rusya'daki aracı kuruluşlarda asgari düzeyde çalışan bulundurmayı ve diplomatik varlığını sürdürmeyi sağlamakla ilgilendiğini belirtti.

Son dönemde Almanya ve Rusya, karşılıklı olarak birçok diplomatı sınır dışı etmişti.

HABERE YORUM KAT