Yürüyen merdivenlerde dikkat edin: İnsanları hileyle soyuyorlar

Yürüyen merdivenlerde dikkat edin: İnsanları hileyle soyuyorlar

Stuttgart tren istasyonunda 2 gün üst üste yürüyen merdivenlerde hırsızlık olayı yaşandı. Faillerin "planlı" çalışması dikkat çekti.

Stuttgart-Vaihingen ve Stuttgart-Bad Cannstatt istasyonlarındaki yürüyen merdivenlerde Pazartesi ve salı günleri öğleden sonra iki hırsızlık olayı meydana geldi.

İlk bulgulara göre, 62 yaşındaki bir adam Pazartesi günü saat 16.45 sularında Vaihingen istasyonunun 2/3 numaralı peronuna giden yürüyen merdivenin alt basamaklarındayken henüz kimliği belirlenemeyen fail ya da failler aniden acil durdurma sistemini devreye soktu. Yolcunun ifadesine göre, mağdur adam arkasından itildi. Daha sonra adam, platformda, arka cebinde taşıdığı cüzdanının yerinde olmadığını fark etti.

Bir gün sonra aynı saatlerde 48 yaşındaki bir kadının da Stuttgart-Bad Cannstatt istasyonunda 2/3 numaralı perona giden yürüyen merdivendeyken hırsızlık kurbanı olduğu iddia edildi. Merdivenlerden inen iki tanık, daha önce kimliği bilinmeyen bir failin yolcuya arkadan yaklaştığını ve iddiaya göre omuz çantasından cüzdanını çaldığını gözlemledi. Görgü tanıkları daha sonra mağduru hırsızlığa karşı uyarmış, ancak saldırganın kimliğini tespit edemediler. Kimliği belirsiz adamın koyu renk saçlı olduğu, kürk kapüşonlu koyu renk bir ceket ve koyu renk bir pantolon giydiği belirtildi. Suç arkadaşının da koyu renkli kıyafetler giydiği ve şu ana kadar edinilen bilgilere göre sarı bir şapka taktığı aktarıldı.

Polis ise vatandaşı uyardı: Yankesicilerin özellikle kalabalıklarda yaygın olduğu ve kurbanlarının dikkatini dağıtmak için sıklıkla hileler kullandıkları unutulmamalıdır. Bunlardan biri de insanları ustalıkla itip kakmaktır. Cüzdanlar ve diğer değerli eşyalar dış ceplerde değil, vücuda yakın taşınmalıdır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT