Yurt dışında kullanılan oyların tamamı Türkiye'ye getirildi

Yurt dışında kullanılan oyların tamamı Türkiye'ye getirildi

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan son oylar da Türkiye'ye getirildi.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar için 73 ülkede kurulan sandıklarda 20 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi tamamlandıktan sonra görevliler tarafından mühürlenen çuvallar Türkiye'ye getirildi.

Kanada'nın başkenti Ottawa ve Montreal şehrindeki vatandaşların kullandığı oy zarflarının bulunduğu çuvallar, diplomatik kurye ve siyasi parti temsilcileri eşliğinde Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen tarifeli uçaklarla İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Uçaktan alınan oy çuvalları, yetkililer tarafından apronda bekleyen araca yerleştirildi. Mühürlü çuvallar, görevlilerin nezaretinde havalimanındaki Yurt Dışı Seçim Bölgesi Başkanlığı'na götürüldü. Oy torbalarının işlemleri, hakim ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin gözetiminde tamamlandı. Teslim alındığına dair tutanaklar imzalandı ve ilgililere verildi.

İstanbul Havalimanı'nda işlemleri tamamlanan oyların bulunduğu torbalar, Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulu tarafından PTT'ye ait olan, kapısı mühürlü bir minibüsle güvenlik önlemleri altında Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na gönderildi.

Kanada'dan getirilen oy torbalarıyla birlikte yurt dışında kullanılan tüm oylar Türkiye'ye getirilmiş oldu.

Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona ermiş olup, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları dahil gümrüklerde ise yarın saat 17.00'ye kadar oy verilebilecektir.

HABERE YORUM KAT