Yolsuzlukta dibe vurduk

Yolsuzlukta dibe vurduk

Transparency International yolsuzluk endeksi açıklandı. Türkiye, geçen yıla göre 6 basamak daha düşerek, 81. sıraya geriledi. Almanya da 2 basamak düşerek, 12. oldu.

FRANKFURT - Transparency International adlı uluslararası kuruluş tarafından her yıl yayımlanan yolsuzluk endeksinin duyurusu yapıldı. Türkiye, bir önceki yıla göre 6 basamak daha düşerek 180 ülke arasında 81. sırada yer aldı.

Almanya da 10. sıradan 12. sıraya geriledi. Lüksemburg ve İngiltere'nin Almanya'nın önüne geçmesi, Alman basınında büyük bir şok olarak değerlendirildi. 

En az yolsuzluk olan ülkeler Yeni Zelanda, Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsviçre olarak ilk 3 sırayı paylaştı. Listenin en sonunda ise Suriye, Güney Sudan ve Somali yer aldı. 

Kuruluş, ülkelere 0 ve 100 arasında puanlar vererek yolsuzluk olasılıklarını değerlendiriyor. Bu çerçevede, birinci olan Yeni Zelanda 89 puan alarak yolsuzlukla en çok mücadele eden ülke oldu. Son sıradaki Somali ise sadece 9 puan alabildi. Almanya 81, Fransa 70 puan toplarken, Türkiye 40 puanda kaldı.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum