Yine polis şiddeti: Kamera önünde yüzüne tokat attı

Yine polis şiddeti: Kamera önünde yüzüne tokat attı

Almanya’da polis telekonferans yaparken kameralar önünde 19 yaşındaki bir gencin yüzüne tokat attı. Genç adamın dairesinde yaşanan olayın videosu, YouTube ve Twitter’da büyük bir sansasyon ve öfke yarattı.

Federal Almanya’nın Göttingen kentinde  gürültü nedeniyle komşuların şikayeti üzerine üç gencin yaşadığı bir daireye giden polis o esnada telekonferansta olan 19 yaşındaki gencin yüzüne tokat attı. Genç adamın dairesinde yaşanan olayın videosu, YouTube ve Twitter’da büyük bir sansasyon ve öfke yarattı. Alman Haber Ajansı DPA’ya göre söz konusu genç hakkında daha önce de asayişi bozmakla ilgili şikayet geldiği ve polis memurlarının tam 3 kere olay yerine gittiği bildirildi. Gencin memurlara  “Defolun gidin, s.tir olun, spastikler, pislik polisler” diye hakaret ettiği polis memurunun da gence tokat attığı kaydedildi. 

Göttingen karakolu şefi  Thomas Rath darbeyi gerçekleştiren memurun tespit edildiğini ve hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Rath, meslektaşının davranışını da “Polis memurları, mevcut davada olduğu gibi nefret ve kişisel hakaretlere maruz kalsalar bile  fiziksel olarak saldırmalarını hiçbir şekilde haklı çıkarmaz” sözleriyle eleştirdi. 

Almanya’da polis şiddeti son aylarda gündemden düşmüyor. George Floyd olayının ardından polis şiddetine karşı ülkede çeşitli gösteriler düzenlendi. 

+49 – GÖTTİNGEN

HABERE YORUM KAT