Yılmaz Özil'den dikkat çeken Sezgin Baran Korkmaz paylaşımı

Yılmaz Özil'den dikkat çeken Sezgin Baran Korkmaz paylaşımı

Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanmasının ardından Yılmaz Özil sosyal medya hesabından Korkmaz'a ait dikkat bir çeken paylaşımda bulundu.

Medyaradar'da yer alan habere göre: Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’nin isteği üzerine Avusturya’da tutuklanmasına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özdil, Sezgin Baran Korkmaz’ın Türk basınında “hayırsever iş insanı” olarak nitelendirildiğini hatırlattı.

Avusturya'daki ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak görev yapan Robin Dunnigan'a atıfta bulunan Özdil, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“SBK’ya bizim sayın basınımız Robin Hood diyordu, ABD’nin Avusturya büyükelçiliğine “Robin” Dulligan vaziyet ediyor :))) Ankara elçiliğinde görev yaptı, akıcı Türkçe konuşur, uzmanlığı enerji diplomasisi ve özellikle Doğu Akdeniz! Cümleten hayırlı Robinler...”

yilmaz-ozil.jpg

NE OLMUŞTU?

Organize  suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Sedat Peker, SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinden bir gün sonra  yurt dışına kaçtığını iddia etmişti. Korkmaz, Türkiye’ye dönebilmesi için Veyis Ateş aracılığıyla 10 milyon Euro istendiğini iddia etmişti.

Korkmaz ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklandı. Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Korkmaz’la ilgili, "Türkiye’nin iade talebi de ulaştı" dedi. ABD tarafı ise Korkmaz'ın Türkiye'deki malvarlıklarına ilişkin 7 sayfalık listeyi paylaşarak el konulmasını istedi. Listede İstanbul'da çok sayıda kıymetli arsa ve şirketler bulunuyor. Korkmaz'ın hangi ülkeye gideceğine ise Avusturya mahkemesi karar verecek. Genelde karar, ilk iade talep eden ülke lehine veriliyor.

ROBİN DUNNİGAN KİMDİR?

Robin Dunnigan , 20 Ocak 2021'de Avusturya'daki ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak görevini üstlendi. Temmuz 2018'de Viyana'ya Misyon Başkan Yardımcısı olarak geldi. Bakan rütbesiyle Kıdemli Dış Hizmetin kariyer üyesi Müsteşar Dunnigan, Dışişleri Bakanlığı'na 1992 yılında katıldı. Ağustos 2014'ten Ağustos 2017'ye kadar Dışişleri Bakanlığı Enerji Kaynakları Bürosu'nda Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu görevde, enerji kaynaklarının kullanılmasını sağlamak için ABD enerji diplomasisini yönetti.

TÜRKİYE’DE DE GÖREV YAPTI

Dunnigan, Vietnam, Şili, Türkiye, Küba ve El Salvador'daki ABD büyükelçiliklerinde görev yaptı ve ticaret, enerji ve yaptırımlar konularında yoğun bir şekilde çalıştı. Washington'da, Bayan Dunnigan'ın atamaları arasında Enerji Bürosunda Avrupa Ofisi, Batı Yarımküre ve Afrika Direktörü ve ayrıca Yakın Doğu İşleri Bürosundaki pozisyonlar ve Operasyon Merkezinde Dışişleri Bakanı kadrosu yer aldı.

İSPANYOLCA'NIN YANI SIRA BİRAZ ALMANCA, TÜRKÇE VE VİETNAMCA BİLMEKTEDİR

Dunnigan, Ulusal Güvenlik Stratejisi alanında Yüksek Lisans derecesi aldığı Ulusal Savaş Koleji'nin seçkin bir mezunudur. Ayrıca Georgetown Üniversitesi'nden Dış Hizmet alanında Yüksek Lisans derecesi ve Berkeley'deki California Üniversitesi'nden İşletme alanında Lisans derecesi aldı. Dunnigan, İspanyolca'nın yanı sıra biraz Almanca, Türkçe ve Vietnamca bilmektedir.
 

HABERE YORUM KAT