Yeşiller’den tüketiciyi kurtarma hamlesi: “Borç tahsilat şirketlerine kısıtlama getirin”

Yeşiller’den tüketiciyi kurtarma hamlesi: “Borç tahsilat şirketlerine kısıtlama getirin”

Korona günlerinde tüketicilerin salgının ekonomik etkilerinden yeterince korunmadığını bildiren Yeşil bakanlar, harekete geçilerek bir “tüketiciyi kurtarma paketi” çıkarılmasını istediler.

Korona pandemisinin ekonomik sonuçları Almanya’da milyonlarca tüketiciyi etkiliyor. Özellikle borç tahsilat şirketlerinin borç içinde yüzen vatandaşın borcunu ödemesi için kirasını ödeyemeyecek hale getiren yetkilerinin sınırlandırılması isteniyor. Almanya’daki altı eyaletin Birlik’90/Yeşiller partili tüketiciden sorumlu bakanlar, acilen harekete geçilmesini ve bir kurtarma paketi çıkarılmasını talep ettiler. 

Sosyal Demokrat Parti’li (SPD) Federal Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Christine Lambrecht’e bir mektup gönderen Yeşil bakanlar milyonlarca tüketicinin “şu anda salgının ekonomik sonuçlarından yeterince korunmadığını” belirttiler. Özellikle borç tahsilat (Inkasso) şirketleri için kısıtlamalar gerektiğine işaret edilen mektupta imzacılar, tahsilat ücretlerinin sınırlandırılmasını, ön ödeme işlemlerine daha fazla kısıtlama getirilmesini ve kredi moratoryumunun yeniden başlatılmasını istediler. Korona krizinde, iptal edilen uçuşların bilet ödemelerinin hızla geri ödenmemesinin tüketicinin güvenini zedelediğine de işaret edildi. 

Mektupta Rheinland-Pfalz, Brandenburg, Berlin, Hamburg, Hessen ve Thüringen  eyaletlerinin Yeşiller Partili tüketiciden sorumlu bakanlarının imzası bulunuyor.

+49 - MAİNZ

FOTO: Jens Kalaene / DPA 

HABERE YORUM KAT