Yeşiller'den politikacı alkollü yakalandı, skandal hareketler yaptı: Polise "Hitler selamı" verdi!

Yeşiller'den politikacı alkollü yakalandı, skandal hareketler yaptı: Polise "Hitler selamı" verdi!

Almanya'da Berlin Charlottenburg-Wilmersdorf ilçe meclis üyesi Yeşiller'den Jutta Boden, Avus otoyolunda sarhoşken durduruldu. Daha sonra küfürlü konuşmaya başlayan meclis üyesi polise "Heil Hitler" dedi ve Hitler selamı verdi!

Berlin Yeşiller Partisi'nden politikacı Jutta Boden, Charlottenburg-Wilmersdorf'taki ilçe meclis üyeliğinden istifa etti. Cumartesi gecesi Avus üzerinde alkollü araç kullanırken polis tarafından durduruldu. Yapılan alkol testinde kandaki alkol seviyesi binde 1.34 çıktı.

Kontrol sırasında politikacının memurlara karşı küfürlü konuştuğu iddia edilirken, Boden'ın, polis memurlarına iki kez "Heil Hitler" dediği ve Hitler selamı verdiği belirtildi.

"KABUL EDİLEMEZ!"

Yeşiller Partisi'nin Charlottenburg-Wilmersdorf parlamento grubunun internet sitesine göre, Boden son olarak İleri Eğitim Komisyonu sözcülüğünü yapıyordu. Boden aynı zamanda Kültür, Katılım ve Entegrasyon ve Sağlık komitelerinin de üyesiydi. Web sitesine göre Boden, ilçe meclis üyeliğinin yanı sıra öğretim görevlisi ve koç olarak da görev yapıyor.

Berlin Yeşiller Eyalet Başkanları Nina Stahr ve Philmon Ghirmai bugün, "Jutta Boden'in davranışı kabul edilemez, bu nedenle derhal özür dilemesi ve BVV görevinden istifa ederek doğrudan harekete geçmesi doğrudur" açıklamasını yaptı.

İSTİFA ETTİ

Siyasetçi Cumartesi akşamı gönderdiği bir e-postayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Söz konusu mailde, "Alkollü araç kullanmam ve polis kontrolü sırasında verdiğim uygunsuz ve yanlış tepki kabul edilemezdi. Bu hatalı davranış için içtenlikle özür dilemek istiyorum. Eylemlerimin sorumluluğunu kabul etmek için bölge meclis üyeliği görevimden istifa ediyorum" ifadeleri yer alıyor.

Boden şu anda alkollü araç kullanmanın yanı sıra anayasaya aykırı örgütlerin sembollerini kullanmaktan da soruşturuluyor.

HİTLER SELAMI NEDİR

"Hitler selamı" verirken sağ elin parmakları birleştirilir, sağ kol kafa hizasında ileriye kaldırılır, gökyüzünü gösterir ve avuç içi yere paralel şekilde uzanır. Hitler selamı faşist Adolf Hitler'e itaati göstermek için benimsenen bir selam şekliydi. Hitler selamını yapmak, Nazi iktidarında siviller için de zorunluydu.

Günümüz Almanyası'nda ise bu tür ırkçı ifadeler kullanmak ve paylaşmak yasak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT