Yeşiller'de yaşanan iç kavga, ‘şimdilik’ sona erdi...

Yeşiller'de yaşanan iç kavga, ‘şimdilik’ sona erdi...

Yeşiller’de, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerin içişleri bakanlarının Lüksemburg Zirvesi’nde sığınmacılarla ilgili olarak aldıkları kararlar yüzünden yaşanan tartışmalar şimdilik bitmiş gibi görünüyor.

Almanya’da 8 Aralık 2021’den beri SPD ve FDP ile ortaklık eden Yeşiller’de, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerin içişleri bakanlarının Lüksemburg Zirvesi’nde sığınmacılarla ilgili olarak aldıkları kararlar yüzünden yaşanan iç kavga, ‘şimdilik’ sona erdi.

Yeşiller'in Hessen'e bağlı Bad Vilbel kentinde düzenlenen kurultayında, Lüksemburg'da alınan kararlar tartışıldı. Kurultay öncesi Yeşiller'den Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve SPD'den Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser'in de desteğiyle, çocukların ve annelerin AB sınırlarında oluşturulan "sığınmacı merkezlerine" yerleştirilmesi ve başvurularının sonuçlanana kadar orada kalmaları kararına karşı çıkan birçok parti üyesi bu tutumlarını kurultayda da sürdürdü. Genç Yeşiller'in yanı sıra bazı bölge teşkilatları temsilcileri, çocukların ve annelerin hapishane benzeri yerlerde alıkonulmasının, "güvenli ülke" sayısının artırılmasının hem Yeşiller'in hem de Avrupa'nın temel değerleriyle uyuşmadığını vurgulayarak, Avrupa Parlamentosu'nda bu kararların hayata geçirilmemesi çağrısında bulundu. SPD'li Bakan Faeser'i ve Lüksemburg'da alınan kararları tam destekleyen CDU/CSU ve sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi (AfD) sert bir şekilde eleştirdi.


HABERE YORUM KAT