Yeşil kadın bakanlardan "evlilik" açıklaması: Birbirimize göz kırpıyoruz

Yeşil kadın bakanlardan "evlilik" açıklaması: Birbirimize göz kırpıyoruz

Yeşiller Partili eyalet bakanları Josefine Paul ve Katja Meier evlendiklerini duyurdu.

Kuzey Ren-Vestfalya Aile Bakanı Paul ve Saksonya Adalet Bakanı Meier, Almanya'daki ilk eşcinsel bakan çift olduklarını söylüyorlar. Meier, yarın yayınlanacak olan "Bunte" dergisine verdiği röportajda, "Eşcinsellik sokakta bile görünür olmalı" dedi.

42 yaşındaki Paul, "Bugün bile genç gey ve lezbiyenlerin aileleriyle sorunları olduğunu ve okulda zorbalığa maruz kalıyorlar. Tüm gençlerin kendilerini keşfetmeleri için desteğe ihtiyaçları vardır ve queer gençlerin aşklarının tamamen normal olduğu konusunda emin olmaya ihtiyaçları vardır" ifadelerini kullandı.

"HAKARET MEKTUPLARI ALIYORUM"

Meier ise çoğunluğun görüşü de bu yönde olmasına rağmen, hala "belden aşağı en ağır hakaretleri içeren çirkin kartpostallar ve mektuplar" aldığını iddia etti.

İkili şu anda Batı Almanya'dan Doğu Almanya'ya uzun mesafeli bir ilişki içinde. Saksonya Adalet Bakanı, "Her sabah 6.30'da FaceTime aracılığıyla birlikte kahve içiyoruz. En azından akşam yatmadan önce yine telefonda konuşuyoruz" diyor. Aile Bakanı işe "Federal Konsey'de birbirimize göz kırpıyoruz" diye ekliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT