Yeni Akit Almanya hakkındaki korkunç haberi verdi!

Yeni Akit Almanya hakkındaki korkunç haberi verdi!

'Sosyal yardım sistemi çöküyor, resmen sorumsuzluk, çocuklara da komik zam...'

Yeni Akit gazetesi yaptığı bir haber ile Almanya'daki sosyal yardım siteminin çöktüğünü yazdı. Yeni Akit   "1 Ocak 2022’den itibaren 446’dan 449 euroya yükseltilmesi kararlaştırılan sosyal yardıma tepkiler çığ gibi büyüyor      " diye verdiği haberde çocuklar için ödenen yardımı da komik buldu.   

Size Yeni Akit'in o haberini aşağıda sunuyoruz. Lütfen sizde görüş ve önerilerinizi haberin altındaki 'Yorum' bölümünden bize iletin!

Almanya’da hükümet, sosyal yardım ödeneğini sadece 3 euro artırdı. 1 Ocak 2022’den itibaren 446’dan 449 euroya yükseltilmesi kararlaştırılan sosyal yardıma tepkiler çığ gibi büyüyor

Selin yaraları sarılmadı
İki ay önceki sel felaketinin yaralarını saramayan hükümet, bu kez de muhtaçlara dönük yardım ödeneğiyle tepki çekti. Alman hükümeti, ülkede enflasyonun yüzde 3.9 olduğu bir ortamda sosyal yardıma yüzde 0.76 oranında zam yaptı. Bu da, Hartz IV adı altında sosyal yardım alanların ödeneğinin 446 eurodan 449 euroya yükselmesi demek.

‘Resmen sorumsuzluk’
Zaten zor durumda olan insanlara enflasyonun altında zam yapılmasının "sorumsuzluk" olduğunu bildiren muhalefet partileri, hükümetin insanlara "soğuk" davrandığını, bunun da acı olduğunu kaydetti. Muhalefetteki Yeşiller Partisi'nin Meclis Grup Başkanı Katrin Göring Eckardt zam kararını, "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Çocuklara da komik zam
Artış enflasyonun bile altında olduğu için, sosyal yardım alanların alım gücü daha da düştü. Çocuklar için ödenen yardıma da komik bir zam geldi. 0-5 yaş grubu için ödenen yardım 283'ten 285 euroya, 6-13 yaş grubunun parası da 309'dan 311 euroya yükseldi. 14-17 yaş arasındaki çocukların parası da 3 euro artarak 376 euro oldu.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT