Yazışmalar ortaya çıktı: Almanya'da gündeme bomba gibi düşecek yolsuzluk iddiası

Yazışmalar ortaya çıktı: Almanya'da gündeme bomba gibi düşecek yolsuzluk iddiası

Almanya'da Ulaştırma Bakanlığı çalışanlarının 1 buçuk milyon Euro'luk bir yolsuzluğun parçası oldukları iddia ediliyor.

Almanya'nın FDP'li Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'e bağlı çalışanlar hakkında ilginç bir iddia gündeme geldi. Wissing'in bir çalışanın "lobici" arkadaşını kayırdığı, fon başvurusunda yardımcı olduğu ileri sürülüyor.

Bakanlığın reddettiği iddialara göre bir daire başkanı, birlikte tatile gittiği lobici bir arkadaşına milyonlarca Euro değerindeki bir sözleşmenin onaylanması için yardım etti.

İDDİALARI SERT BİR DİLLE REDDETMİŞTİ

Wissing, bu suçlamayı bir iç incelemenin ardından sert bir şekilde reddetmişti. Ancak, yeni bir araştırmanın ilk kayırma şüphesini doğruladığı öne sürülüyor. Wissing'in Devlet Sekreteri Stefan Schnorr'un yer aldığı süreç hakkında kamuoyunu tam olarak bilgilendirmediği iddia ediliyor. Haberde kurum içi e-postalara, bir nota ve parlamentoya sunulan raporlara da atıfta bulunuluyor.

İddiaya göre, Alman Hidrojen ve Yakıt Pili Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Werner Diwald, 18 Nisan 2021 Pazar günü Ulaştırma Bakanlığı Politika Dairesi Başkanı arkadaşı Klaus Bonhoff'a şunları yazdı:

"Merhaba Klaus, örnek olarak ilk sayfalarında taşımacılığa uyarladığım finansman başvurumuz ektedir. Yaklaşan seçimler göz önünde bulundurulduğunda, bu yasama dönemi sona ermeden önce bir finansman kararı alınması kesinlikle iyi olacaktır."

Bonhoff'un arkadaşının talebini hemen ertesi gün daire başkanına ilettiği ve şöyle yazdığı belirtiliyor:

"Tartışıldığı gibi - BMU ile aynı şekilde ağ oluşturma ve iletişimi teşvik edebilir miyiz? HG Klaus"

1,5 MİLYON EURO'LUK FON

Raporlarda, daire başkanı Bonhoff'un Kasım 2021'de arkadaşının fon başvuru sürecine bir kez daha müdahale ettiği söyleniyor. Bonhoff'un 3 Kasım'da hidrojen lobicisinden gelen bir e-postayı daire başkanına ilettiği söyleniyor: "Bunun için plan nedir? HG Klaus".

Der Spiegel'e göre, Bonhoff'un bölüm başkanı "Sevgili Klaus, plan bu yıl onaylamak" cevabını verdi. Bonhoff'un daire başkanının sözlerine yer verilen haberde, Diwald'ın başvurusunun Aralık ayında onaylandığı ve bunun "kasa kapanmadan hemen önce gelen iyi bir haber" olduğu belirtiliyor.

Sürecin sonunda Diwald ve derneğinin yaklaşık 1 buçuk milyon Euro fon aldığı belirtiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum