Yaşlılara zorunlu aşı geldi mi? İşte Federal Meclis'ten çıkan karar!

Yaşlılara zorunlu aşı geldi mi? İşte Federal Meclis'ten çıkan karar!

Federal Meclis, 60 yaşından itibaren zorunlu aşılamayı kaldırdı

Almanya'da 60 yaşından itibaren korona virüsüne karşı aşı zorunluluğu kalkmış durumda. Çok sayıda trafik ışığı milletvekili tarafından desteklenen taslak, Federal Meclis'te şaşırtıcı bir şekilde açıkça başarısız oldu: 296 milletvekili lehte, ancak 378'i aleyhte oy kullandı. 9 çekimser oy vardı.

60 yaşından itibaren zorunlu aşılar, Federal Meclis'teki SPD, Yeşiller ve FDP parlamento gruplarının temsilcilerinin üzerinde anlaştığı bir uzlaşma önerisiydi. En belirgin destekçisi Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach oldu. 

Oylamadaki yenilginin ardından Lauterbach, Twitter'da endişeyle, sonbaharda korona virüsüyle mücadelenin artık çok daha zor olacağını söyledi. SPD politikacısı, "Siyasi suçlamanın bir faydası yok" diye yazdı. "Devam ediyoruz."

60 yaşından itibaren zorunlu aşılamaya ilişkin yasa tasarısı, şu anda hazırlanan ve zorunlu aşılamayı savunan tek yasaydı. Uzlaşma önerisi SPD, FDP ve Yeşillerden milletvekilleri tarafından desteklendi, ancak diğerleri arasında AfD tarafından reddedildi. 

Artı49
Fotoğraf:Steven Cornfield-Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum