Yaşlı Almanya'ya gençlik aşısı: Mültecilerin asıl anlamı

Yaşlı Almanya'ya gençlik aşısı: Mültecilerin asıl anlamı

Almanya’nın dolayısyla Avrupa’nın yaşlanan nüfusunun genç ve çocuk mültecilerle gençleştirilebileceğine vurgu yapıldı. İWF araştırması göçün Almanya’da yaşlanan nüfusu yavaşlattığına işaret etti.

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapılan ve "Redaktionsnetzwerk Deutschland" (RND / çarşamba yayını) gazetelerinde yer alan habere göre 2017 yılı esas alınarak yapılan incelemelere göre 20 - 29 yaş arasındakiler nüfusun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturuyor. Göçmenler olmasaydı, bu oranın yüzde 1 daha düşük olacağı bildirilen araştırmaya göre 0-9 yaş arası çocuklar ve 30-39 yaş arası grubundaki oranlar da göçmenler ve Almanya'da doğan çocukları nedeniyle önemli kazanımlar gösteriyor.

10-19 YAŞ ARASINDA GÖÇMEN ETKİSİ YOK

Buna karşılık 10-19 yaş arasındaki genç  nüfusta ise önemli bir değişiklik belirlenemedi. Bu da söz konusu yaş grubu dikkate alındığında göçmen çocuklarının  işgücü piyasasındaki açığı önemli ölçüde kapatacaklarını ortaya koydu. Dolayısıyla demokrafik değişime bakıldığında Almanya da artık son yıllarda  AB'de ki göçmen hareketliliğindeki sınırlı durum  ve 10-19 yaş grubundaki düşük oranlar nedeniyle  bu boşluğu kapatamayacak.

“GENÇ VE ÇOCUK GÖÇMENLER İÇİN: GÖZLER ÜÇÜNCÜ DÜNYA'DA”

Araştırmacıların politikacılara tavsiyesi ise AB’nin projektörleri  demografik olarak güçlü olan üçüncü dünya ülkelerine çevirmesi ve odağına emek ve eğitim göçünü alması.

IWF’ye göre özellikle Hindistan'da büüyk potansiyel dikkate alınarak, genç işçilerin Alman işgücü piyasası için işe alınması için gerekiyor. Aratırmacılar  Latin Amerika, Karayipler ve gittikçe yaşlanan Çin hariç Güneydoğu Asya'dan da işgücü göçü için düşünülebileceğine işaret edildi.

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT