Yaşar Okuyan Kılıçdaroğlu'na verdiği dosya sonrası CHP'den ihraç edildi...

Yaşar Okuyan Kılıçdaroğlu'na verdiği dosya sonrası CHP'den ihraç edildi...

CHP, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ı partiden ihraç etti.

Okuyan'ın partiyle ilişiğinin kesildiği, CHP'nin Twitter hesabından kamuoyuna duyuruldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili sözleri tartışma yaratan ve tepki çeken Okuyan, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti.

Okuyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kılıçdaroğlu ile yarım saati aşan bir süre TBMM'deki CHP Grup odasında görüştük. Deprem ve seçimleri ele aldık" diyerek fotoğraf paylaşmıştı.

CHP'den ise görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Siyasete MHP'de başlayan ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Yaşar Okuyan, 2019'da CHP'ye katılmıştı.

Okuyan, 28 Mayıs 1999 - 8 Ağustos 2002 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenmişti.

Yaşar Okuyan, 5 Şubat'ta Kanal İzmir'e yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri bir dosya halinde sunduğunu iddia etmişti.

"Kemal Kılıçdaroğlu'na Meral Hanım'la ilgili bir dosya verdim" diyen ve "Akşener'in bu bilgiler karşısında cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini" öne süren Yaşar Okuyan, "CHP içinden veya CHP’ye yakın çevrelerin yürüttüğü Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener’in olduğunu" öne sürmüştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Okuyan'ın iddiasını "Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil" diyerek reddetmişti.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade ettiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi veya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım" demişti.

HABERE YORUM KAT