Yarkadaş: "Demirtaş'ı bırakmamak için 82 kişiyi gözaltına aldılar"

Yarkadaş: "Demirtaş'ı bırakmamak için 82 kişiyi gözaltına aldılar"

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP'ye yönelik operasyonları "hukuksuz" ve "siyasi amaçlı" şeklinde yorumladı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP'ye yönelik operasyona tepki gösterdi. Yarkadaş sosyal medya hesabında şu görüşlere yer verdi:

Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakmamak için HDP'li 82 kişiyi daha gözaltına aldılar. Bu gözaltılar, Demirtaş'ın son 15 günde yaptığı gündem yaratan açıklamaların ardından geldi. İktidar, HDP'yi tasfiye etmek ve "dikensiz gül bahçesi" yaratmak istiyor. Kuşkusuz ilk hedef bu..

İkinci hedef ise muhalefet blokunda derin bir çatlağa ve yarılmaya yol açmak..AKP-MHP iktidarı, HDP'yi "şeytanlaştırarak" hem muhalefetin bir araya gelmesini engellemek, hem de HDP'yi etkisizleştirmek istiyor. 2022'de yapılması planlanan seçimde çok güçsüz bir HDP hedefleniyor.

Tabii bu arada bir taşla birkaç kuş da vuruluyor. Aynı suçlamadan daha önce de gözaltına alınmış olan KARS'ın SEÇİLMİŞ Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de gözaltına alınarak muhtemel bir kayyımın yolu açılıyor. İktidar seçilmiş hiçbir HDP'linin aldığı oyu "halkın iradesi" olarak kabul etmiyor. Bu bağlamda, muhalefetin utangaç tavrını bir kenara atması, HDP'lilere yönelik hukuk dışı ve tamamen siyasi olan bu operasyonlara tepki göstermesi gerekir. HDP'nin tasfiye edilmek istenmesine karşı çıkmak hepimizin görevidir. HDP'siz demokrasi tek kanatlı kuştur..

HABERE YORUM KAT