Yarım asır sonra adalet: Almanya’da 46 yıl önce işlenen cinayetin faili yakalandı

Yarım asır sonra adalet: Almanya’da 46 yıl önce işlenen cinayetin faili yakalandı

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde 1978 yılında bir kadını bıçaklayarak öldüren ve olay yerinde parmak izi bırakan katil zanlısı 46 yıl sonra ABD’de tutuklandı

Almanya'da yarım asıra yakın süre önce cinayet işleyen katil yakalandı.

Ludwigsburg polisi, 11 Haziran 1978’de 35 yaşındaki bir kadının evinde 30’dan fazla bıçak darbesiyle öldürüldüğü cinayetin failinin, 66 yaşındaki bir Amerikalı olduğunu ve yakalandığını duyurdu.

Zanlının o dönemde ABD ordusunda görevli olduğu ve 2020 yılında yeniden açılan soruşturma kapsamında DNA testiyle tespit edildiği açıklandı.

Polis zanlının 2020 yılında “faili meçhul” olarak nitelendirilen cinayet davasının yeniden açılmasının ardından, FBI ve diğer Amerikalı yetkililerle yapılan yakın iş birliği sayesinde tespit edildiğini bildirdi. DNA örneğinin Almanya’da bulunan kurbanın DNA’sıyla karşılaştırıldığını ve yüzde 99,9 oranında uyum sağladığı görüldü.

Alman polisi zanlının iadesi için Stuttgart savcılığının başvuruda bulunduğunu açıkladı. Zanlının 1978 yılında ABD askeri olarak Almanya’da görev yaptığı ve cinayetten sonra ülkesine döndüğü söylendi.

Polis cinayetin nedenini ve zanlının kurbanla arasındaki ilişkiyi araştırmaya devam ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT