Yaptığı gol sevinci sonrası gözaltına alınan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Alman basınında: "Skandal"

Yaptığı gol sevinci sonrası gözaltına alınan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Alman basınında: "Skandal"

Gol sevinci nedeniyle önce Antalyaspor Kulübü'nde kadro dışı kalan, ardından da gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, Alman basınında geniş yer buldu. Alman medyası, durumu "skandal" olarak niteledi...

Antalyaspor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada takımının tek golünü kaydettikten sonra gol sevinci nedeniyle Sagiv Jehezkel'in kadro dışı kaldığını açıkladı.

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan Sagiv Jehezkel, Emniyet'e götürüldü.

28 yaşındaki futbolcu ifadesinde, "Kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim" dedi.

ALMAN BASININDA

Sagiv Jehezkel'in gözaltına alınması Alman basınında da geniş yankı buldu.

Bild gazeetesi, "Premier Lig'de skandal" spotunu kullanırken, "Türk kulübü Hamas karşıtı mesaj nedeniyle forvet oyuncusunu kovdu" başlığını attı.

Haberde, "Kovulma Pazar günü Trabzonspor'a attığı golün ardından yaptığı kutlama nedeniyle gerçekleşti. İsrailli futbolcu 7 Ekim'de İsrail'de Hamas teröristleri tarafından gerçekleştirilen katliamı hatırlatmıştı. Elindeki bandajda '100 gün 7.10.' yazıyordu. Yanında ise bir Davut Yıldızı vardı" ifadeleri aktarıldı.

"KULÜBÜ VE YARGI SERT TEPKİ GÖSTERDİ"

Tagesschau'da da, "İsrailli futbolcu geçici olarak tutuklandı" başlığına yer verilirken, haberde, "Türkiye'de oynayan İsrailli Jehezkel bir gol sevinci sırasında 7 Ekim'deki Hamas katliamını hatırlattı ve bunun ciddi sonuçları oldu. İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, Türkiye'de geçici olarak tutuklandı ve kulübü Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakıldı" ifadelerine yer verildi.

Spiegel'da da, "Türk kulübü, Hamas terör saldırısına ilişkin mesajının ardından İsrailli futbolcuyu ihraç etti" başlığıyla duyurulan haberde, "Sagiv Jehezkel Trabzonspor ile oynanan maçta Antalyaspor adına beraberlik golünü attı. İsrailli oyuncu golü kutlarken taraftarlara Hamas saldırısı kurbanlarını hatırlattı. Kulübü ve yargı sert tepki gösterdi" ifadeleri kullanıldı.

"SAGİV JEHEZKEL GÖZALTINDA"

ntv.de ise "İsrailli Sagiv Jehezkel gözaltında" spotuna yer verilirken, "Türk kulübü Hamas karşıtı mesajının ardından futbolcusunu kovdu" başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu.

Haberde, "Sagiv Jehezkel, Türk kulübüne attığı golün ardından 7 Ekim'de Hamas tarafından gerçekleştirilen terör saldırısını anan bir mesaj yayınladı. İsrailli futbolcu bu hareketi nedeniyle önce işten atıldı, daha sonra da tutuklandı" denildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum