Yapay zeka Alman okullarına girdi, yetkililer sınavlar için önlem aldı

Yapay zeka Alman okullarına girdi, yetkililer sınavlar için önlem aldı

Almanya'da "Abitur" sınavlarının başlamasına birkaç hafta kala, Darmstadt Taunusstein ortaokulunda yapay zeka ile daha fazla kopya çekildiği gözlemlendi. Önlem olarak, akıllı telefonlar ve akıllı saatler artık sınavlardan önce teslim edilmek zorunda...

Yapay zeka ChatGPT hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Almanya'da sınavlara da giren yapay zeka, teknolojiye karşı önlem almayı zorunlu kıldı.

"Abitur" sınavlarının başlamasına birkaç hafta kala, Hessen eyaletine bağlı Darmstadt Taunusstein'da ChatGPT ile kopya girişimleri olduğuna dair haberler gelmeye başladı.

Okul konferansına göre Taunusstein ortaokulunda, ChatGPT ile metin oluşturmak için sınavlar sırasında ve derslerde akıllı telefonlar ve akıllı saatler giderek daha fazla kullanılıyor.

BÜYÜK ÖNLEM

Taunusstein okul müdürü Matthias Gotthard, "Prensipte teknoloji kullanımında yanlış bir şey yok" derken, "Ancak bu noktada adil olunmalı" dedi.

Gotthard, okul konferansının oybirliğiyle akıllı telefonlar, akıllı saatler ve kulaklıklar gibi tüm elektronik cihazların sınavdan önce teslim edilmesi tavsiyesine karar verdiğini söyledi. Ancak bu, bir kişinin yanında ikinci veya üçüncü bir cihaz bulundurma ihtimalini ortadan kaldırmıyor. Bu nedenle, tüm çanta ve ceketler de sınıfta belirli bir yere yerleştirilecek.

KOPYA ÇEKMEK MÜMKÜN

Hessen Eğitim Bakanlığı şu anda yapay zekanın gerçekte ne kadar kullanıldığına cevap veremiyor. Bakanlık, ChatGPT vb. nedeniyle artık kopya çekme girişimlerinin olmadığını varsayıyor.

Başöğretmen Gotthardt, akıllı telefonu kucakta veya alıştırma kitabının altında gizlice kullanmanın mümkün olduğunu söyledi. Çalışma sayfaları metin tanıma yazılımı kullanılarak taranabilir ve ardından ChatGPT kullanılarak yanıtlanabilir.

Kopya çekildiği fark edilirse, sınavdan sıfır puan alma riski var. Bu da Abitur sınavlarında başarısız olmak anlamına geliyor.

George, sınavlarda ya da ev ödevlerinde yer alan bir metnin bir öğrenci tarafından mı yoksa ChatGPT tarafından mı oluşturulduğunu kimsenin net bir şekilde anlayamayacağını söyledi. Ancak metinler soruyla eşleşmiyorsa veya sorular cevaplanamıyorsa öğretmenler şüphelenebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı'na göre, intihal yazılımıyla bile kopya çekildiğini açıkça kanıtlamak zor.

ARTI49