Yanıt aranıyor: Berlin polisi silahlı çatışmaya karışanların izini sürüyor

Yanıt aranıyor: Berlin polisi silahlı çatışmaya karışanların izini sürüyor

Berlin’de Sosyal Demokrat Parti (SPD) binası yakınlarında sabaha karşı çıkan silahlı çatışmanın nedenleri araştırılıyor.

Berlin polisi, 4 kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya karışanların izini sürüyor. Yaralananlardan birinin kanaldan çıkarıldığı açıklanırken, bu şahsın kaçmak için kanala atladığı ihtimali üzerinde duruluyor.  Berlin’in geniş bir Türk nüfusun da yaşadığı Kreuzberg semtinde, yerel saatle 04.00 sıralarında silahlı çatışma çıkmış, 4 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti.

Berlin polisi olay erinde ağır silahlarla güvenlik çemberi oluştururken, çatışmaya karışanların izini sürmeye başladı. Bölgede bir polis helikopteri de uçuş gerçekleştirerek çalışmalara havadan destek verdi. Olayın meydana geldiği bölge araç trafiğine kapatılırken, bir kapıda mermi izlerinin bulunduğu kaydedildi.

Çatışmanın Sosyal Demokrat Parti (SPD) binasının yakınında meydana geldiği, yaralananlardan birinin kanaldan çıkarıldığı aktarıldı. Şahsın kaçmak için kanala atladığı sanılıyor. 

Çatışmaya katılanların kimliğini saptamaya çalışan polis, çatışmanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.  

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT