Almanya'da bazı benzin türlerinin satışı durabilir

Almanya'da bazı benzin türlerinin satışı durabilir

Almanya'da çevre dostu kimi yakıtların satışının başlanmasıyla, bazı benzin türleri rafa kalkıyor. Benzin istasyonları artık bazı benzin türlerini satmayacak.

Almanya, fosil yakıtların yerini alacak yeni yakıt türlerine izin vererek, araçların iklim üzerindeki etkisini azaltmayı ve benzincilerde değişiklikler yapmayı hedefliyor.

Bundesrat’ın kabul ettiği yeni düzenlemelerle, biyoyakıt içeren ve tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen dizel yakıtlar, örneğin HVO (Hidrojenlenmiş Bitkisel Yağlar) ve e-Yakıtlar, gelecekte kullanıma sunulacak.

BAZI BENZİNLER KULLANIMDAN KALKACAK

Bu yeni yakıtların kabulü, E5 benzininin benzin istasyonlarından kademeli olarak kaldırılmasına yol açabilir. Yeni düzenlemelerle birlikte Biyodizel oranı %10’a kadar olan Dizel B10 yakıtı tanıtılacak, ancak mevcut B7 yakıtı piyasada kalacak. Ayrıca, parafinik dizel yakıtların da yolu açılacak ve Nisan ayının ortasından itibaren bazı istasyonlarda HVO 100’ün aşamalı olarak sunulması planlanıyor.

E5 benzininin yerini alacak olan E10, birçok üreticinin araçları tarafından 30 ila 40 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak, E10’u tolere edemeyen araçlar için, gelecekte yüksek performanslı spor arabalar için gereken süper plus yakıtı dışında bir seçenek kalmayabilir.

OTOMOBİL ENDÜSTİRİSİ OLUMLU BAKIYOR

Otomobil endüstrisi, bu yeni yakıt türlerine geçişleri olumlu karşılıyor ve yenilenebilir yakıtların, özellikle mevcut araç filosunun karbonsuzlaştırılmasına ve ulaşım sektöründeki iklim hedeflerine ulaşılmasına önemli katkı sağlayabileceğini belirtiyor.

VDA Başkanı Hildegard Müller, “Yenilenebilir yakıtlar, elektrikli araçlarla birlikte ulaşım sistemimizin karbonsuzlaşmasında temel bir rol oynayabilir” diyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT