'Yahudi madalyası alan tek Müslüman Erdoğan'dır'

'Yahudi madalyası alan tek Müslüman Erdoğan'dır'

CHP'li Muharrem İnce, "Dünyada ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ ya da diğer adıyla ‘Davut Yıldız’ı alan tek Müslüman, Recep Tayyip Erdoğan’dır." dedi.

YALOVA - CHP Yalova Milletvekili İnce, partisinin Yalova Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede konuşan İnce, “Türkiye’nin gündeminde İsrail, varsa ve Türkiye’nin gündeminde İsrail ile ilgili açıklamalar, devletin tepesi tarafından yapılmaya başlanmışsa bilin ki o günlerde Türkiye, soyuluyordur. Yani bu, bir 'cambaza bak' oyunudur. Bugünlerde o meydan okumalar, 'Acaba neyi gizliyor bunlar?' diye doğrusu merak etmiyor değilim” dedi.

İnce şunları söyledi:

“İsrail’de nükleer enerji kapasitesi nedir, diye Birleşmiş Milletler’de yapılan oylamada çekimser oy verdiler. Hüseyin Çelik, milli eğitim bakanıyken 60 bin okula yazı yazdılar, ‘İsrail, mallarını boykot etmeyin’ diye. Dünyada ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ ya da diğer adıyla ‘Davut Yıldız’ı alan tek Müslüman, Recep Tayyip Erdoğan’dır. 'Suriye sınırındaki mayınlı arazileri İsraillilere mi vereceksiniz siz?' dediğimizde, bize ‘Yahudi düşmanı’ diyorlardı. Kürecik’te neyi koruyor o radarlar, İsrail’i mi koruyor? Hala bunun cevabını vermiş değiller. Mavi Marmara’yla ilgili söyledikleri neydi? Son geldiği noktaya bakın. En sonda ne dedi? ‘Bana mı sordunuz giderken?". Peki sen, İsrail’in başkentinin Tel Aviv olduğunu bilmiyor musun da Mavi Marmara’yla ilgili yaptıkları anlaşmaları bir Ankara’da imzaladılar bir de Kudüs’te imzaladılar? O imzayı atarken, aklın neredeydi senin? Bilmiyor muydun, oranın başkentinin Tel Aviv olduğunu?”

erdogan-yahudi.jpg

HABERE YORUM KAT