Yabani otları temizlemek isterken 50 bin Euronuzdan olmayın!

Yabani otları temizlemek isterken 50 bin Euronuzdan olmayın!

Yaz mevsiminin başladığı şu günlerde çevresine önem veren bir çok kişi yabani otlardan kurtulmak istiyor. Fakat yanlık ilaç kullanımı büyük para cezalarına sebep olabilir.

Bir çok bahçıvan ve evinin etrafını temizlemek isteyen kişilerin bu günlerde rahatsız eden bir şeyde yabani otlar. Bahçe malzemelerinin satıldığı yerlerde yabani otlardan kurtulmanızı sağlayacak bir çok kimyasal olsa da bir çok kişi paradan tasarruf etmek için ev ilaçlarından faydalanmak istiyor. Sirke bu işi için iyi bir seçim olarak gözükse de Almanya'da izin verilmediğini bilmeniz gerekiyor. 

Yabani ot öldürücü olarak kullanılan tüm ürünler, Bitki Koruma Yasasına (PflSchG) tabidir. § 12 Paragraf 2 PflSchG'de bu, özellikle şu anlama gelir: "Açık arazi alanlarında pestisitler kullanılamaz [...]." Bu yasak hem sirke hem de tuz otu kontrolünü içerir.

Bunun istisnaları ebetteki var. Örneğin Bavyera eyaletinde  sirkenin mantar ilacı veya bakteri ilacı olarak kullanılabilmesini izin veriliyor.  Fakat sirkenin gıda sınıfı sirke olması ve  maksimum asitlik oranın yüzde 10 olması gerekiyor. 

Kural dışı  teraslar, meydanlar, patikalar, bordürler veya kaldırımlar gibi döşeli açık alanlarda kullanılan tuz ve sirke bir uygulama ihlali anlamına geliyor.  Yasaya karşı gelen herkes 50.000 Euroya kadar para cezasına çarptırılabiliyor

Sirkeyi yabani otları temizlemek için kullanmak yasaktır çünkü asit toprağın pH'ını değiştirir. Bu da çevredeki bitki örtüsü üzerinde olumsuz bir etkiye sebep oluyor. Ayrıca topraktaki mikroorganizmalar da sirkeden olumsuz etkilenir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT