Ver.di gün vererek uyarıyor! O gün ülke çapında uçuşlarınız aksayacak

Ver.di gün vererek uyarıyor! O gün ülke çapında uçuşlarınız aksayacak

Ver.di Berlin, Hamburg, Bremen ve Hannover'deki havalimanlarında grev ilan etti. yaklaşık 27.000 yolcunun etkileneceği düşünülüyor.

Ver.di sendikası pazartesi günü birkaç havaalanında uyarı grevi çağrısında bulundu. Başkentin BER havalimanı ile Hamburg , Bremen ve Hannover havalimanları greve gidecek . Ver.di Cumartesi günü daha uzun bekleme sürelerinin ve hatta uçuş iptallerinin beklenebileceğini duyurdu.

Grev nedeniyle BER'deki tüm kalkışlar iptal edildi. Toplam 200 kalkış planlanıyordu. Cumartesi günü bir havaalanı sözcüsü, yaklaşık 27.000 yolcunun etkilendiğini söyledi.

BER'deki grevin nedeni, Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile şimdiye kadar süren toplu pazarlıklardan bir sonuç alınamamasıdır. Ver.di'ye göre, BDLS ile gece, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde çalışma için ek sürelerin artırılması ve ticari havalimanlarındaki güvenlik ve hizmet personeline fazla mesai ödenmesi için daha iyi toplu iş sözleşmesi düzenlemeleri için yıllardır görüşmeler yapılıyor. BER'deki çalışanlar, Ocak ayının sonunda zaten işi bırakmıştı. O sırada tüm uçuşlar iptal edildi .

Ver.di'ye göre pazartesi günü Hannover ve Bremen'de yolcu uçaklarının ne kalkacak ne de inecek.

Sendika, havacılık güvenliği çalışanlarına uygun olmayan saatlerde çalışmaları için uygun şekilde ödeme yapılmasını talep ediyor. Ver.di, ek ücretlerin 2006'dan beri iyileştirilmediğini ve 2013'ten beri art arda müzakere edildiğini vurguladı. En son, 2019'un başlarında, müzakerelerin sürdürülmesine karar verildi. 

Sendikaya göre BDLS, talepleri ancak 2022 ücret turundaki yeni bir anlaşmanın ardından müzakere etmeye istekliydi. Ancak şu ana kadar işverenler bir teklif sunmadı.

HABERE YORUM KAT