Vegan sporcu, Almanya’nın En Güçlü Adamı unvanını kazandı

Vegan sporcu, Almanya’nın En Güçlü Adamı unvanını kazandı

Vegan beslenmek son yıllarda oldukça popüler hale geldi. İnsanlar artık doğaya olan saygılarından dolayı et yemeyi azaltıyorlar. Hiçbir şekilde hayvan ürünü tüketmeyen sporcu et yiyenleri geçti.

Powerlifting sporuyla ilgilenen Patrik Baboumian isimli vegan sporcu, Almanya’nın En Güçlü Adamı unvanını kazandı. Aynı sporcu Netflix belgeseli The Game Changers’ta bir arabaya takla attırırken görülmüştü. Spor camiasında güçlü olmak için et yemeniz gerektiği düşünülse de bu vegan sporcu tüm bu kalıpları yıkıyor. Öküz kadar güçlü olmasını ot yemesine bağlayan sporcu Almanya’nın En Güçlü Adamı ünvanına sahip. Sporcu sadece et yememekle kalmıyor aynı zamanda hiçbir hayvan ürünü tüketmiyor. Bunlara yumurta, peynir, süt ve bal da dahil.

14 yıldır eğitim gören Baboumian, bir ormanın yakınında yaşadığını ve orada yaşayan hayvanlarla büyülendiğini belirtiyor. O sırada fitness rejiminin bir parçası olarak protein için et ve süt ürünleri tüketen sporcu zamanla bundan vazgeçmiş. Baboumian: “Bu hayvanlara yardım etmek için zaman ve enerji harcadım ve yanlış bir şeyler olduğunu hissetmeye başladım. Bir yandan hayvanları yiyor bir yandan da onları kurtarıyordum.” Beni düşündürdü ve vejeteryan oldum.” Baboumian, 2011’de Almanya’nın En Güçlü Adamı ödülünü kazandıktan sonra, gelişmiş medya profili nedeniyle hayvan refahı konusundaki duruşundan dolayı övgüler alıp vegan olmaya karar verdi. Sporcu “En başta işe yarayacağına ikna olmadım,” dedi. “Mümkün olduğunu düşünmemiştim. Ne kadar kolay olduğu konusunda gerçekten şok oldum.”

KAYNAK:ABC GAZETESİ

HABERE YORUM KAT