Ve Merkel istediğini aldı! Enfeksiyona karşı koruma yasası Meclis'ten geçti!

Ve Merkel istediğini aldı! Enfeksiyona karşı koruma yasası Meclis'ten geçti!

Almanya'da Enfeksiyona Karşı Koruma Yasası değişikliği Federal Meclis'te kabul edildi.

Meclis'te 342 milletvekili yasaya lehte oy verdi. 250 aleyhte, 64 çekimser oy vardı. AfD, FDP ve Sol Parti, yasaya karşı oy kullandı. Yeşiller ise çekimser kaldı.


Acil durum freni, daha sıkı korona önlemleri için ülke çapında bağlayıcı kurallar oluşturmayı amaçlıyor. Çok sayıda enfeksiyonun olduğu ilçe veya şehirlerde, geceleri kapsamlı çıkış kısıtlamaları uygulanacak. 

Yeni yasa en erken Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girebilir. Bunun için önce Federal Konsey'den geçmesi gerekirken, Cumhurbaşkanının da yasayı onaylaması gerek. 

NELER DEĞİŞECEK?

100 bin kişide yedi gün içinde vaka sayısı 100'e ulaşan kent ve ilçelerde bağlayıcı olacak acil freni devreye girecek. Bir kent ya da ilçede üç gün üst üste yeni koronavirüs vaka sayıları 100 bin kişide 100'e ulaştığında, buralarda bir gün sonrasında ek önlemler yürürlüğe girecek. Önlemler yedi günlük insidans üç gün boyunca 100 bin kişide 100'ün altına indiğinde ise devre dışı bırakılacak.

İnsidans değerinin 100'e ulaştığı yerlerde gece 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Ancak doktor ya da veterinere gidilmesi gereken acil durumlar, gece mesaileri, bakıma muhtaç kişilere destek sunulması, 18 yaşından küçüklere ya da ölüm döşeğinde olanlara eşlik edilmesi gibi hallerde sokağa çıkılması mümkün olabilecek.

HÜKÜMETE SÜPER YETKİ! 

Hükümet pandemiyle mücadalede şimdiye dek eyaletlerin yetki alanındaki birçok konuda daha fazla yetki kazanmış olacak. Bunun yanı sıra eyaletlerin inisiyatifine bırakılan kurallar ise ortak hale getirilebilecek. 

HABERE YORUM KAT