Uzaydan gelen enkaz endişe uyandırdı, Almanya'ya düşüş bölgesinde mi?

Uzaydan gelen enkaz endişe uyandırdı, Almanya'ya düşüş bölgesinde mi?

Dünya’ya doğru savrulan uzay enkazının hangi bölgelere çarpabileceği konusunda endişeler artıyor. Enkaz'ın bugün akşam saatlerinde boş bir alana çarpması bekleniyor.

Dünya’ya doğru savrulan uzay enkazının hangi bölgelere çarpabileceği konusunda endişeler artıyor. ISS’den üç yıl önce atılan bir batarya paketi içeren platformun, Dünya atmosferine girmesi ve bazı parçalarının yüzeye ulaşması bekleniyor.

BAZI PARÇALARI DÜŞEBİLİR

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Ofisi’ne göre, 21 Mart 2021’de İSS’den ayrılan ve yaklaşık 2 bin 600 kg ağırlığında olan bu nesne, bugün akşam saatlerinde atmosfere girebilir. Almanya Havacılık ve Uzay Merkezi, nesnenin bazı parçalarının girişten sağ çıkabileceği ve yeryüzüne çarpabileceğini belirtiyor. Ancak Almanya’ya yönelik herhangi bir tehdidin şu anda istatistiksel olarak düşük olduğu da belirtiliyor.

TESPİT ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Enkazın Avrupa, Asya, Güney Amerika ve Okyanusya’nın büyük bölümü üzerinden geçeceği düşünülüyor. Enkazın tam olarak nereye düşeceğini belirlemek şu an için mümkün değil.

ARABA BÜYÜKLÜĞÜNDE

Yaklaşık bir "araba büyüklüğündeki" bu platform, ISS’den ayrıldığından beri Dünya’nın etrafında dönüyor. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), bu tür manevraların genellikle enkazın ıssız alanlara düşmesini sağlamak için planlandığını belirtiyor. Benzer bir durum, Avrupa uydusu "ERS-2"nin 30 yıl önce fırlatıldıktan sonra planlandığı gibi imha edilmesiyle de yaşanmış ve yerleşim bölgelerinde herhangi bir hasar meydana gelmemişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT