Uyanık Türk, Alman polisinin tuzağına düştü

Uyanık Türk, Alman polisinin tuzağına düştü

Almanya'ya sahte pasaportla girmeyi başaran Türk, polisin şüphesi üzerine kendi ayağıyla teslim oldu.

Almanya'ya kaçak yollarla giren ve ülkede yasa dışı ikamette bulunan Türklerin oranı, kayıtlı-kayıtsız göçmen nüfusu baz alındığında her geçen gün daha da artarken, yakalananların sayısı da gitgide artış gösteriyor. Dün ülkenin doğusunda gerçekleşen vaka ise alışılmışın biraz dışında.

Almanya-Çekya kara sınırında, 16 Şubat günü kontrollere takılan bir Türk vatandaşı, polislere bir oturma izni ibraz etmiş, ardından ülkeye girmeyi başarmıştı. Memurlar belgenin sahte olabileceği konusunda şüpheye düşmüş ancak bunu o an kanıtlayamamışlardı.

Adama bir randevu verildi. Dün sabah saatlerinde, kararlaştırıldığı üzere Gera'daki polis karakoluna kendi iradesiyle gelen Türk vatandaşı, memurlar tarafından başka bir karakola yönlendirildi ve gittiği yerde pasaport ya da kimlik belgesi ibraz etmesi istendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis memurlarının ilk şüphesi, gittiği karakolda adamın taşıdığı Türk pasaportunun da sahte olduğu anlaşılınca doğrulandı. Test ekipmanı ve prosedürleri kullanılarak, temel kişisel verileri içeren biyo-veri sayfası da dahil olmak üzere pasaportun birkaç sayfasının tahrif edildiği kanıtlandı.

Hem sahte pasaporta hem de pasaporta kayıtlı yerleşim iznine cezai kovuşturma için el konuldu.

Uyanık Türk hakkında, "Evrakta sahtecilik" ve "İzinsiz giriş ve ikamet" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Adamın, sorumlu göçmenlik makamlarına bildirimde bulunmak üzere karakoldan ayrılmasına izin verildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT