Utrecht saldırganı yakalandı

Utrecht saldırganı yakalandı

Hollanda polisi, 3 kişiyi öldüren Gökmen Tanış'ın yakalandığını duyurdu.

Hollanda Polis Teşkilatı Twitter hesabından 20:45 civarında yaptığı açıklamada, saldırının şüphelisinin Oudenoord'da gözaltına alındığını duyurdu.

"Ruhsal sorunları olan biri" 

Bölgede yaşayan ve olayı haber alarak polisin operasyon yaptığı bölgeye gelen Türkler, "Öğrendiğimiz kadarı saldırgan, yengesini öldürdükten sonra tramvaya biniyor ve bir durak sonra indikten sonra da iki kişiyi de orada öldürüyor. Türk olduğunu söylüyorlar ama inşallah öyle değildir" dedi.

362714.jpg

"Hükümet terör bağlıyor, biz öyle sanmıyoruz"

Polisin, olayın şüphelisi olarak duyurduğu ismi tanıdıklarını söyleyen bazı Türkler ise, "Ruhsal sorunları olan, ailevi sorunları olan biriydi. Cezaevi geçmişi olmuştu. Hollanda hükumeti bunu teröre bağlıyor ama biz öyle sanmıyoruz" dedi.

Kral: Çok üzgünüz 

Hollanda Kralı Willem-Alexander, saldırı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “3 kişinin öldüğü saldırı nedeniyle çok üzgünüz. Saldırıdan etkilenenlerin ve ailelerinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Ölü sayısı 3’e çıktı  

Belediye Başkanı Van Zanen, saldırıda şu ana kadar 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını söyledi. Zanen, yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu; hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirtti.

Hollanda polisi, sosyal medya hesabından saldırının şüphelisi olarak 37 yaşında Türk kökenli Gökmen Tanış’ın bilgisi ve fotoğrafını paylaştı.

Saldırı yerel saatle 10:45 civarı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi. Teyakkuz seviyesini en yükseğe çeken polis ekipleri, saldırganın saklandığı düşündüğü bölgelere operasyon düzenliyor. Terör uzmanı ekipler de operasyonlara katılıyor. Helikopterler de havadan takip yapıyor.

"Yaptıysa cezasını çeksin"

Gökmen Tanış'ın Kayseri'de oturan babası Mehmet Tanış, "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" dedi.

HABERE YORUM KAT