Ürküten korona vaka sayıları: Büyük şehirlerde maske zorunluluğu ve kısıtlamalar yolda

Ürküten korona vaka sayıları: Büyük şehirlerde maske zorunluluğu ve kısıtlamalar yolda

Almanya’da özellikle büyük metropollerde korona vaka sayıları yeniden artıyor. Ülke çapında büyük şehirlerde katı korona önlemleri gündemde. Maske şartının yanı sıra özel kutlamalara kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasağı yolda.

Başbakan Angela Merkel telekonferans üzerinden en büyük 11 metropolün belediye başkanlarıyla cuma günü önlemler üzerinde anlaştı. Sağlık dairelerinin haftada 100 bin kişi başına 50’den fazla yeni vaka  kaydetmesi durumunda benzeri kısıtlamalar getirilecek.

Merkel, metropollerdeki tırmanışın “Almanya’daki pandemiyi kontrol altında tutup tutamayacağımızı veya kontrolün bizden kayıp gitmediğini” gösterdiğini söyledi. Merkel  “Kısıtlamaların artık bıktırdığının çok iyi farkındayım. Ancak kamu hayatının, okulların ve ekonominin baharda olduğu gibi kesintiye uğramasını önlemek önemli. Vaka sayısı artıyor. Ama bizim buna karşı elimiz kolumuz bağlı değil” dedi. 

Mutabık kalınan önlemler vaka sayılarındaki artışı on gün içinde yavaşlatmazsa, başka kısıtlamaların kaçınılmaz olacağını kaydeden Merkel, futbol karşılaşmalarındaki seyircilere, restoran masalarına ilişkin kısıtlamalara işaret etti. 

ORDU UZMANLARI DA DEVREYE GİRECEK

Öte yandan Robert Koch Enstitüsü ve Alman ordusundan uzmanlar, şehirlerde 100 bin kişi başına 35 yeni vaka sınırı aşıldığında yardıma ve danışmaya hazır bulunacaklar. 

Diğer taraftan son zamanlarda metropollerde tırmanan vaka sayılarında kutlamalar ve eğlencelerin etkili olduğu da bildiriliyor. Başbakan  Merkel, özellikle gençleri kurallara uymaya çağırdı. 

Merkel şu 11 büyük şehrin belediye başkanları ile görüştü: Berlin, Hamburg, Bremen, Münih, Frankfurt am Main, Köln, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig ve Stuttgart.

+49 – BERLİN

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT