Ünsal Arık, Attila Hildmann’a telefon etmiş: “Bir tokat patlatırım”

Ünsal Arık, Attila Hildmann’a telefon etmiş: “Bir tokat patlatırım”

Almanya’da yaşayan Avrupa Şampiyonu Türk boksör Ünsal Arık, komplo teorileri ve nazi söylemleriyle tanınan Türkiye kökenli Attila Hildmann’a savaş açtı.

Bir boks maçına “Bu ülke Atatürk’ün, Tayyip’in değil” yazılı bir tişörtle çıkan ve bir anda AKP çevreleri tarafından şimşekleri üzerine çeken daha sonra ise ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkında, şarkı yaparak kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Arık, bu kez hedefine aşırı sağcı ve ülkücü söylemleriyle bilinen Attila Hildmann’ı aldı.

Ünsal Arık’ın korona tedbirlerinin gevşetilmesinden sonra ilk boks maçı önümüzdeki cumartesi günü Wiesbaden’da gerçekleşecek. Uluslararası Orta Sıklet Boks Şampiyonası’nda Ünsal Arık 22 yaşındaki Dustin Amman ile karşılaşacak

“BİR TOKAT PATLATIRIM”

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Bild’de yayınlanan habere göre 39 yaşındaki profesyonel Türk boksör Arık, salgın boyunca komplo teorileri ile dikkat çeken Hildmann’ı telefonla arayarak “Sana bir tokat patlatırım” dedi.

Habere göre aynı zamanda vegan yemeklerin yer aldığı bir kitabı da bulunan star aşçı Hildmann’ı telefonla aradığını söyleyen Ünsal Arık, “Onu aradım ve ilk gördüğü yerde bir tokat atacağımı söyledim. Ve sonra hemen telefonu kapattım. Çünkü onun ne söyleyeceği umurumda değil” diye konuştu.

Vegan yemeklerin yer aldığı bir kitabı da bulunan star aşçı Attila Hildmann salgın boyunca komplo teorileri ve aşırı sağcı söylemleri ile dikkat çekiyor (Foto: dpa)

“ESKİDEN DE APTALDI”

Kendisi de vegan olan Ünsal Arık, Hildmann ile eskiden beri tanıştıklarına işaret ederek “Hatta geçmişte birlikte bile çalışmak istemiştik. O zamanlar iyi geçiniyorduk. Bugün ise işbirliğimizin gerçekleşmediğine seviniyorum. O zamanlar da aptaldı ama bu kadar da kötü durumda olduğunu bilmiyordum” dedi.

Gazetecileri tehdit eden ve Nazi söylemleriyle şimşekleri üzerine çeken Attila Hildmann gösteriler esnasında Yahudi kamera ekibine saldırmıştı.

Öte yandan Ünsal Arık’ın korona tedbirlerinin gevşetilmesinden sonra ilk boks maçı önümüzdeki cumartesi günü Wiesbaden’da gerçekleşecek. Uluslararası Orta Sıklet Boks Şampiyonası’nda Ünsal Arık 22 yaşındaki Dustin Amman ile karşılaşacak: “Mola sonrasında Avrupa’da seyircilerle ilk mücadele olacak.”

“ERDOĞAN’DAN ÖZÜR DİLEMEM İÇİN 150 BİN DOLAR TEKLİF ETTİLER”

Salgın tedbirleri çerçevesinde 200 seyirci ile sınırlı olan maçın biletleri çoktan tükendi bile.

Öte yandan Ünsal Arık, Türkiye’de hakkındaki suçlamalara işaret ederek "Muhalif açıklamalar yaptığım için beni susturmak istiyorlar. Bunun başka bir açıklaması yok" diye konuştu.

Arık, 2014 yılında Tekirdağ’daki bir boks maçına “Bu ülke Atatürk’ün, Tayyip’in değil” yazılı bir tişörtle çıkmış, maçın ardından AKP’den bazı isimlerin televizyona çıkıp Erdoğan’dan özür dilemesi karşılığında kendisine 150 bin dolar teklif ettiğini ve ölüm tehditleri aldığını iddia etmişti.

“ERDOCAN’T” TİŞÖRTÜYLE BÖHMERMANN’A KONUK OLMUŞTU

Anayasa referandumundan kısa bir süre önce Erdoğan’a ’bel altı şiir’ yazdığı için davalık olan Alman komedyen Jan Böhmermann’a “#Erdocan’t” yazılı tişörtle konuk olan Arık, “Beni, Erdoğan’ı eleştirdiğim için tehdit ediyorlar. Aileme tehditler geliyor. Şu anda Türkiye’ye giremiyorum” demiş ve sandıkta “Hayır” denilmesi için çağrı yapmıştı.

+49 – FRANKFURT

HABERE YORUM KAT
1 Yorum