Üniversitede yılbaşı ağacı süsleyen öğrencileri güvenlik dövdü

Üniversitede yılbaşı ağacı süsleyen öğrencileri güvenlik dövdü

Ailesi ile konakladığı otelde yaşadığı mağduriyeti üniversitenin sayfasından duyuran İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar öğrencilerin ağaç süslemesini de yasakladı. Güvenlik müdürü öğrencilere sert müdahalede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Ağustos’ta İstanbul Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın yaşadığı bir mağduriyet İstanbul Üniversitesi’nin “duyurular” sayfasında yayınlanmıştı.

Metinde Zülfikar ile ailesinin bir otelde rezervasyon yaptırdığı, ancak odalarına girebilmek için saatlerce sıra bekledikleri aktarılıyordu.

Otel yönetiminin özrünün yeterli bulunmadığı belirtilen açıklamada “Otelin sahibinden ve Genel Müdürlüğünden kuru bir özürden ziyade misafir memnuniyeti çerçevesinde tedbir almalarını ve bu hatayı Rektörümüz nezdinde telafi edecek bir tutum sergilemelerini beklediğimizi duyururuz” denmişti.

Metin sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine üniversitenin sayfasından kaldırıldı.

Zülfikar daha önce de kardeşini rektör başdanışmanlığı görevine atamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar 10haber’de de yer alan duyuru metniyle eleştirilirken dün de üniversiteden tepki çeken görüntüler geldi.

İstanbul Üniversitesi güvenlik amiri Kenan Arslan yılbaşı ağacı süslemek isteyen öğrencilere şiddet uyguladı, müdahalede bulundu.

istjpg-xct2axsll0ukoin4afmlxq.jpg

İstanbul Üniversitesi güvenlik amiri Kenan Arslan’ın yılbaşı ağacı süslemek isteyen öğrencilere müdahalede bulunduğu anlar İstanbul Üniversitesi öğrencilerince kayıt altına alındı.

EĞLENCELERİ YASAKLAMIŞLAR VE SONRA BU MESAJI SİLMİŞLERDİ

İstanbul Üniversitesi geçen hafta Gazze’ye yönelik saldırılar nedeniyle sosyal medyada bir mesaj yayınlamıştı.

İstanbul Üniversitesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze’deki saldırıları gerekçe göstererek üniversite çapında tüm eğlence içerikli etkinlikleri yasakladığını duyurmuştu. Mesaj paylaşıldıktan kısa süre sonra silinmişti.

ekran-goruntusu-2023-12-11-203524.webp

HABERE YORUM KAT
2 Yorum